Laatste nieuws

Leen een tajine in de Wereldwinkel

Het leek de Wereldwinkel echter leuk om hem eerst eens te laten uitproberen: de schaal kan geleend worden tegen een borgsom van € 20,00. Dat bedrag wordt weer teruggegeven als de schaal compleet en heel terug gebracht wordt. Er hoort een boekje met beschrijving en recepten bij.

Tajine

Weinig maaltijden geven zoveel voldoening als een hartige tajine - de rijke, geurige stoofschotel die de basis vormt van de traditionele Marokkaanse keuken. Dit gerecht kan worden opgediend in zijn eigen fraaie pan. Vlees, gevogelte, vis of groenten worden langzaam gaar gestoofd in de stoom van de kegelvormige deksel, zodat het eten mals en sappig blijft. De gerechten worden op smaak gebracht met pittige en warme specerijen en kunnen verder worden opgepept met chilipeper of juist getemperd met de zoete smaak van fruit.

Recepten
Een klassieker uit de Marokkaanse keuken is bijvoorbeeld de tajine met lamsvlees, pruimen, abrikozen en honing. Maar er zijn talloze andere recepten, die ook verkrijgbaar zijn in de Wereldwinkel.
Nu de herfst is begonnen is het ook weer fijn om binnen te eten en zeker aan zo’n leuk gedekte tafel met de tajine in het midden. Nodig vrienden uit om te komen eten en dek de tafel kleurig met de schalen uit Tunesië. Leen de tajine: succes verzekerd!

 

De Wereldwinkel Gorssel is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur.  Adres: Hoofdstraat 43 te Gorssel.

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends