Laatste nieuws

Lekker bezig met je handen

Annie Dijkstra houdt van creatief bezig zijn met textiel. Veel kinderen vinden dat ook leuk: lekker voelen aan stofjes, de mooie kleuren van draad Crea1en wol. Je kunt er eindeloos mee bezig zijn en heel veel verschillende dingen mee doen. Daarom start Annie een handwerkclub voor kinderen van 8 tot 12 jaar (groep 5 t/m 8). Dat doet ze thuis aan de Molenweg 10 in Gorssel. Daar zijn alle spullen bij de hand.

Kleine groep
Annie: “Mijn bedoeling is met een groepje van maximaal zes kinderen acht keer bij elkaar te komen.
In een kleine groep is er genoeg tijd om alle kinderen aandacht te geven, zodat ze op hun eigen niveau iets kunnen maken.

Lekker bezig met je handen
Een enthousiaste Annie: “De kinderen kunnen lekker ontdekken wat je met wol, draad en lapjes kan doen. Hoe kun je van losse wol een lapje maken? Wat kun je van een lapje maken? Hoe naai je het vervolgens in elkaar? Al doende ontwikkelen ze vaardigheden als breien, haken, nat-vilten, stofverven, weven, borduren en naaien. Dat doen we op een eigentijdse manier: je kunt ook punniken op een wc-rolletje, of weven op een bierviltje. Of breien op vier vingers!
Crea2De eerste keer gaan we stof verven, koordjes draaien en koordjes haken en maken daar een handige opbergzak van. Samen kiezen we dan wat we de keren daarna gaan maken. Ik houd rekening met wat de kinderen al kunnen en wat ze leuk vinden om te doen, en wat ze graag willen leren. We gaan meerdere keren bezig met een groter werkstuk en daarnaast maken we kleine werkstukjes. Zo doen we elke middag verschillende dingen.”

Voor wie is de club bestemd?
De handwerkclub is voor kinderen van 8 tot 12 jaar (groep 5 t/m 8). De club komt bij elkaar op donderdagmiddag van 15.30 uur tot ca. 17.30 uur.
De kosten bedragen € 60,00 voor acht lessen, inclusief materiaal, iets te drinken en te eten.
De cursus wordt ca één keer in de twee weken gegeven en begint op donderdag 29 januari. De volgende data zijn dan 12 en 19 februari, 5 en 19 maart en 2, 16 en 30 april 2015.

Inlichtingen en opgave
Annie Dijkstra, Molenweg 10, 7213 XE Gorssel, tel. 0575-490199, e-mail annie.dijkstra@xs4all.


Gorssel, 12 januari 2015

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends