Laatste nieuws

Leren fietskamperen met Christoffel

Michiel van den Brink, eigenaar van Saint Christopher - winkel voor fiets­reizigers - in Gorssel, wil beginnende vakantie­fietsers graag laten zien hoe vakantie­fietsen of bikepacken nu eigenlijk in zijn werk gaat. Hij organiseert daarvoor zogenaamde Christoffel­kampen (net als zijn winkel vernoemde Michiel de kampeer­weekenden naar St. Christoffel, beschermheilige van reizigers).
Christopher1 kleinMichiel van den Brink van Saint ChristopherDe Christoffel­kampen zijn kampeer­weekenden voor vakantie­fietsers en bikepackers, voor tien tot twintig personen, met eigen vakantie­fiets of een demo-fiets uit de winkel. De Christoffel­kampen zijn bedoeld om van elkaar te leren, kampeer­artikelen en fietsen te testen en van het kamperen in de natuur te genieten.

Zelfvertrouwen
Michiel: “Vooral voor de beginnende vakantie­fietser is het een mooie gelegenheid om in korte tijd veel te leren en al doende te ervaren dat kamperen met de fiets eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is als je misschien denkt. Na het Christoffel­kamp kun je met nieuwe vaardigheden en meer zelf­vertrouwen je eigen fiets­avonturen aangaan”.

Thema
Christopher2 klein"Fietskamperen: dubbelleuk"Ieder Christoffelkamp krijgt een specifiek thema, zoals bikepacken voor beginners of kamperen met een hang­mat of bivy bag (bivak­zak). De eerste Christoffel­kampen staan in het teken van koken met wilde planten en er worden naar wens van de deelnemers workshops georganiseerd. Kamperen gebeurt in een- en tweepersoons tent of in een hangmat. 

Kampvuur
Michiel: “Het worden kleinschalige en gezellige evenementen met veel aandacht voor persoonlijke behoeften en vragen. En natuurlijk mooie (reis)­verhalen bij het kampvuur. Want fietsen is leuk, kamperen is leuk, en fietskamperen is dubbelleuk”.
Het eerste Christoffel­kamp staat gepland op 27-28-29 mei 2022

Saint Christopher Fietsvakantiewinkel
Nijverheidstraat 3, 7213 DA Gorssel
Tel: 06-48453347
Website


Redactie Gorssel.nl
28 april 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends