Laatste nieuws

Leren pottenbakken in Joppe

Kunstenares Karli Frigge geeft in haar atelier in Joppe les in potten­bakken. Eerst worden met behulp van mallen komme­tjes en schalen gemaakt. Zo raak je vertrouwd met klei. Daaruit vloeit vanzelf vrij werk voort. Je leert ook glazuren. De les­sen beginnen op 12 oktober 2022 en er is nog een plaatsje vrij.

Koppen van klei
KarliPot kleinKarli Frigge maakte tot 2000 boeken en marmer­papier. Daarna werkte ze met klei en boet­seerde ze koppen. In een eerder gesprek met Gorssel.nl vertelde Karli dat het haar niet om die koppen ging, maar om de gevoelens die te­voorschijn kwamen. Zo begon ze met het gevoel hulpe­loosheid. Daarna kwamen er verwante uitdruk­kingen langs, zoals luisteren en overgave. Karli2monniken kleinVervolgens boet­seerde ze verwondering. En als je ver­wondering boetseert, kom je vertedering tegen en beschouwing. Daarna ontstonden verstand­houding, bewust­zijn en empathie: krachtige uit­drukkingen met veel gevoel.
Karli brengt haar passie voor klei graag over op haar cur­sisten.

Cursusinformatie
De lessen zijn op de woensdag­ochtend van 10.00 tot 12.00 uur, te beginnen op 12 oktober. Er is nog een plaatsje vrij. Mail bij interesse naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Karli Frigge
Lochemseweg 75
7215 RA Joppe


Gorssel, 29 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends