Laatste nieuws

‘Lichtjes en blije gezichtjes’

De vrijwilligers van de actie ‘Bood­schappen delen’ maken december voor hun klanten extra feestelijk. Ze zorgen voor chocolade­letters in de kinder­schoentjes en voor kerst is er een extra attentie. Zo zorgen ze voor ‘lichtjes en blije gezichtjes’. Chocolade­letters zijn er inmiddels genoeg, nu zouden ze graag kerst­kransjes ontvangen.

Steuntje in de rug
BoodschappenSint kleinHier worden de schoencadeautjes gemaaktVeel gezinnen maken gebruik van de actie ‘Bood­schappen delen,’ opgezet door een aantal inwoners van Gorssel. Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.30 uur kunnen mensen die dat nodig hebben bood­schappen ophalen in het uitgifte­punt aan de achterzijde van De Brink in Gorssel. Vaak klinkt dan de verzuchting: “Ik ben zo blij met wat jullie doen. Net dat steuntje, waardoor het iets makkelijker wordt. Ik durfde eerst niet te komen, maar nu ik het wel doe ben ik echt blij”. 

Feestmaand
Nu is het december, ‘feestmaand'. Voor veel van de klanten is dat nieuw. In het land waar ze vandaan komen kennen ze geen sinterklaas­feest. Ook kerst hoort vaak niet bij de belangrijkste vieringen, al kennen de meeste moeders het wel: als je hier al een paar jaar woont en zeker als je kinderen op school hebt. 
De organisatie van ‘Bood­schappen delen’ doet in december dan ook iets extra’s. Zo werden er na een oproep heel veel chocolade­letters bezorgd. Alle kinderen (dat zijn er momenteel 55) krijgen iets in de schoen. En voor kerst bracht een echt­paar door henzelf gemaakte kaarsen­standaards met een lichtje erin. De initiatief­nemers: “Daar willen we nu graag kerst­kransjes van chocola of koek bij om uit te delen". 

Boodschappen inleveren
Deze kleine attenties zijn bedoeld als extraatje voor de feest­dagen. De ‘gewone’ boodschappen blijven ook nodig, zoals olie, champignons in blik of soep, ingepakte koeken om mee te nemen naar school, (grote) pasta­soorten, brood­beleg in potjes, houdbare melk en was­poeder. Wekelijkse benodigdheden dus, met ‘liflafjes’ uit bijvoorbeeld een kerst­pakket zijn de klanten niet geholpen. Op het Prik­bord van Gorssel.nl staat elke week wat er nodig is. 

Inbreng
Iedere maandag tussen 18.30 en 19.30 uur en woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen de bood­schappen worden ingeleverd in de Brink naast de kerk in Gorssel. Brengen kan bij de voor­deur van de Brink. Daar staat een doos, waar producten in kunnen worden gedaan. Op woensdag­middag is er voor brengers ook een kopje thee. Geld over­maken om de actie te steunen kan ook, via bankrekening NL62 RABO 0343 9832 49, t.n.v. Protestantse Gemeente Gorssel/Epse inz. Boodschappen delen.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Redactie Gorssel.nl
2 december 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends