Laatste nieuws

Lintje voor bestuurslid Henk Franken van Semper Fidelis

Een van de twee Gorssel­naren die bij de lintjesregen van 2023 een Koninklijke Onder­scheiding kregen was Henk Franken, bestuurslid van de Gorsselse rij­vereniging Semper Fidelis. Henk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Volgens zijn mede­bestuursleden, die hem hadden voor­gedragen, was Henk volledig verrast.

Motor met zijspan
Henk Franken 1 kleinHet bij de onder­scheiding horende lintje werd Henk opgespeld door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Dat vond op feestelijke wijze plaats in de kantine van Rij­vereniging Semper Fidelis, ten over­staan van een grote groep familie, vrienden en betrokkenen. Kort daarvoor had de burge­meester voor een ludieke entree gezorgd door in een motor met zij­span de grote rijhal van Semper binnen te rijden. Volgens de aan­wezigen was Henk ‘volledig overdonderd’. 
Henk Franken 2 kleinHet bestuur van de rij­vereniging had Henk voor­gedragen met het oog op zijn veertig­jarige (!) verbondenheid als vrijwilliger bij Semper Fidelis en vanwege het werk dat hij al meer dan twintig jaar, eveneens vrijwillig, verricht bij de Stichting Gorsselse Zwem­baden.

Wakend oog
Henk Franken 3 kleinSemper Fidelis: “Bij onze rij­vereniging is Henk een zeer betrokken bestuurs­lid en als lid van de onderhouds­commissie is hij altijd in de weer voor het onderhoud van de accommodatie en de zorg voor een goede bodem van de rij­hal. Dat vereist onder meer het zeer veel­vuldig sproeien en slepen van de rij­bak. En hij is altijd present bij het bouwen van de hinder­nissen voor de crossen en de tripalons, die Semper Fidelis jaarlijks organiseert in de mooie bossen van Gorssel”. Volgens de rij­vereniging is dat nog maar een greep uit al zijn werkzaam­heden voor de vereniging. Zo is Henk ook het wakend oog over de accommodatie: ‘zijn de lichten wel uit? Is alles op slot en de verwarming uit?’ Henk zorgt ervoor.
Henk Franken 4 kleinBij Stichting Gorsselse Zwembaden is Henk al jarenlang verantwoorde√lijk voor het onderhoud en voor alle technische zaken in en rondom De Boskoele in Gorssel. 

‘Altijd Trouw’
Het bestuur, alle leden en vrienden van Semper Fidelis wensen Henk van harte proficiat met deze bijzondere onderscheiding.
“De naam van onze rij­vereniging Semper Fidelis (Altijd Trouw) is Henk op het lijf geschreven!”


Gorssel, 30 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends