Laatste nieuws

Lintje voor Gorsselnaar Peter van der Steege

Op vrijdag 26 april 2019 ontvingen negen inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding, waaronder Gorsselnaar Peter van der Steege. Zij kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

Peter van der Steege
Steege Peter vander kleinGorsselnaar Peter van der Steege is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-NassauGorsselnaar Peter van der Steege (64) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 
Vanaf 2008 is Peter secretaris van de Stichting Okero in Gorssel. De stichting biedt wees­kinderen in Kenia een kans op onderwijs. Hij adviseert jongeren bij hun studie­keuze en sollicitaties. In 2009 werd hij vrijwilliger bij Stichting PUM Netherlands Senior Experts. Die stichting zet zich in om het midden- en klein­bedrijf in ontwikkelings­landen te versterken en zo bij te dragen aan duurzame armoede­bestrijding. 
Vanaf 2010 was Peter voorzitter van en is hij nog steeds vrijwilliger bij de Diaconie van de Protestant­se Gemeente Gorssel/Epse. Hij is vertrouwens­persoon en zet zich in voor minder­bedeelden. Verder is Peter van der Steege voorzitter van de Kerken­raad. Vanaf 2010 is hij vrijwilliger bij de Natuurwerkgroep Gorssel die actief is op het gebied van landschapsbeheer en -onderhoud in de regio Gorssel. 
Vanaf 2011 is Peter lid van de Raad van Advies van Senszo in Apeldoorn. Senszo biedt een dagbesteding bij bedrijven en organisaties voor mensen met een verstandelijke beper­king. Van 1986 tot 1998 was hij voorzitter van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onder­wijs in Gorssel. Hij zette zich in voor goed onderwijs, schaal­vergroting van het schoolbestuur en nieuw­bouw van de school. 
Peter was van 2011 tot 2015 vrijwilliger bij Oikocredit Nederland in Gorssel. Oikocredit geeft ondernemende mensen in ontwikkelings­landen een kans op een beter bestaan. Als lid van de werk­groep regio Apeldoorn-Zutphen droeg hij bij aan de promotie in verschillende regio’s.
Van 2012 tot 2018 was hij secretaris van Atletiekvereniging Hanzesport in Gorssel. Van 2015 tot 2017 was hij vrijwilliger bij de Stichting Jong Onder­nemen in Den Haag. Deze Stichting voorziet scholen van ondernemerschaps­programma’s, waardoor jongeren hun ondernemende kant leren kennen. 
Peter van der Steege is niet aanwezig bij de Lintjesregen. Hij is voor vrijwilligerswerkzaamheden vanuit de PUM in Indonesië. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve neemt op 26 april telefo­nisch contact met hem op om hem te feliciteren. Op een ander moment reikt hij Peter de onderscheiding uit. 

Overige benoemingen
Andere inwoners van de gemeente Lochem die een lintje hebben gekregen:
Mevrouw C.K. (Conny) Renskers-Verink (55) uit Laren - Lid in de Orde van Oranje Nassau 
De heer R.B. (Roelof) Heringa (69) uit Lochem - Lid in de Orde van Oranje-Nassau 
Mevrouw H.E. (Rietje) Dommerholt-Rietman (65) uit Epse - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer H.A. (Arjan) Meijerink (76) en mevrouw J. (Cobie) Meijerink-Lagerweij (77) uit Harfsen - beiden Lid in de Orde van Oranje Nassau 
De heer J. (Johan) Meijer (73) uit Barchem - Lid in de Orde van Oranje-Nassau 
De heer S.T. (Siwart) Dijkman (74) uit Lochem - Lid in de Orde van Oranje Nassau 
De heer H.W. (Wim) Ter Meulen ( 73) uit Almen - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau


Gorssel, 26 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends