Laatste nieuws

Lintje voor penningmeester ‘Ons Genoegen Gorssel’

Op donderdag 11 april 2024 beleefde Jan KleinBaltink, penningmeester bij ‘Hengelsport­vereniging Ons Genoegen Gorssel’ een bijzondere avond. Hij nam tijdens de jaarvergadering van de hengelsport­vereniging afscheid van het bestuur. Tot zijn verrassing werd hem door de Zutphense burgemeester Wimar Jager een koninklijke onder­scheiding opgespeld. 

Vijftig jaar
Hengel2jpg kleinVoorzitter Piet Nikkels (l.) overhandigt de gouden speld aan Jan KleinBaltinkJan KleinBaltink vervulde de functie van penningmeester bij Ons Genoegen gedurende vijftig jaar, en al die tijd met plezier. Ook toen het met de vereniging wat minder ging hield Jan de moed erin en daarmee de club over­eind. Door zijn werk is de club weer gezond en levendig met meer dan 700 leden.

Gouden speld
Hengel1 kleinJan KleinBaltink en zijn echtgenote bij een foto van Jans recordkarperUit handen van voorzitter Piet Nikkels kreeg Jan als dank de gouden speld van Sport­visserij Oost Nederland en een prachtige foto van de ‘record­karper’ die hij enige tijd geleden ving in het Zandgat bij Gorssel. Het Zand­gat is het viswater van Ons Genoegen.

Lintje
Hengel3 2 kleinJan KleinBaltink krijgt een lintje opgespeld door de Zutphense burgemeester Wimar JaegerMaar daarmee eindigde het niet. Na de uitreiking van de speld kwam Wimar Jaeger, burgemeester van Zutphen ‘in vol ornaat’, de zaal binnen (Jan woont in Zutphen). De burge­meester sprak Jan met verve toe en roemde zijn verdiensten voor de club en alle andere vrijwilligers­taken die Jan in zijn leven heeft verricht. “Als 92-jarige bent u een voorbeeld voor anderen”. De burgemeester kwam naar de jaar­vergadering van Ons Genoegen om Jan KleinBaltink een lintje op te spelden. Jan is daarmee opgenomen in de Orde van Oranje Nassau.
Uit reacties van de aanwezigen kon duidelijk opgemaakt worden dat iedereen van mening was dat Jan dit ten volle verdiend heeft. De hengelsport­vereniging is er trots op een ‘ridder’ in het midden te hebben.


Gorssel, 13 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends