Laatste nieuws

Lions Deventer helpt het Openluchttheater

Twee afdelingen van de Lions in Deventer hebben een boost gegeven aan de voor dit jaar geplande werkzaamheden in het Openlucht­theater: gebouwtje met toilet en opslag, bestrating van de voormalige vijver en beregeningsinstallatie.

Leden van Lions Deventer hebben op 13 april j.l. een dag gewerkt in het theater. Om 8.30 uur stonden de eersten al klaar in de kou om aan de slag te gaan en om 9.00 uur was de groep van circa twintig personen compleet en kon de bouw­coördinator van de club, Jan Kappers uit Gorssel, de taken verdelen.
Een andere afdeling van de Lions, Deventer-Zuid, heeft de plannen financieel ondersteund.

Nieuw gebouw
Lions in OLT 13 april 2019Leden van de Lions Deventer bij het nieuwe gebouwtje in het Openluchttheater. Midden (met lichtblauwe jas) Jan KappersAchterin het theater is een gebouwtje verrezen. Het is bedoeld voor een permanent (invaliden­)toilet, opslag, kleed­ruimte en voor de bar. Het gebouwtje was in ruwbouw gereed, echter aan de buiten­zijde moesten nog de planken aangebracht worden. Dit heeft een ploegje van drie Lions opgepakt en aan het eind van de dag waren de achterzijde en zijkant volledig dicht en keurig afgewerkt.

Tweede podium
Op de plaats van de voormalige vijver, voor het podium, is nu een grasveldje, maar dat is vaak nat en niet goed bruikbaar. Het theater wilde daarom die plek bestraten zodat het kan dienen als een tweede podium, dichter bij het publiek. Op de klusdag van de Lions waren de straatstenen afgeleverd in stapels in de berm van de Esdoornlaan; wel een flink eind van de podiumplek verwijderd. Geen probleem voor de Lions, handen uit de mouwen en de kruiwagens gepakt. Een groep van 4 leden heeft de straatstenen gelegd en twee Lions hebben constant stenen aangevoerd. Eind van de dag was het tweede podium prachtig en mooi strak bestraat!

Sproei-installatie
De beplanting van het theater heeft regelmatig te lijden van de droogte. Een bron met sproei-installatie kan dit probleem oplossen, maar daarvoor moesten nog lange sleuven worden gegraven. Een graafmachine is aangevoerd en na het nodige onderzoek naar het functioneren is ook dat prima gelukt. Mooie lange en voldoende diepe sleuven voor de slangen van de sproeiers die er ook meteen ingelegd zijn. Met enkele simpele handelingen konden vervolgens de sproeikoppen aangesloten worden.

Het bestuur van het Openluchttheater is blij met de succesvol verlopen dag die een mooie boost heeft gegeven aan de werkzaamheden voor het theater. “Lions bedankt, jullie hebben het credo ‘we serve’ helemaal waar gemaakt.“

Bevrijdingsfeest
Op 5 mei is de eerste voorstelling van het seizoen in het theater. Vanaf 16.00 uur (als de deelnemers van de gezinsfietstocht van de Oranje Vereniging in het theater zijn gefinisht) is er een 'open podium' met veel bekende en minder bekende Gorsselnaren, die verhalen en muziek brengen van nu en van lang geleden. Zij worden begeleid door Henk Veenendaal.

 
Gorssel, 19 april 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends