Laatste nieuws

Lochem 3.0 krijgt groen licht

Lochem 3.0 kan van start gaan met zijn plan om de gemeente Lochem te promoten en een economische steun in de rug te geven. De gemeenteraad van Lochem besloot dit uiteindelijk met algemene stemmen op maandag 19 januari 2015.

Maatschappelijk initiatief
Lochem3punt0LogoTransHet maatschappelijke initiatief Lochem 3.0 is opgezet door vijf ondernemers uit de stad Lochem, die aan de slag willen met de promotie van toerisme en recreatie, van kunst en cultuur en van ondernemerschap. Daarvoor is een plan ontwikkeld dat moet gaan zorgen voor een verhoging van het aantal hotel- en toeristische overnachtingen. Daarnaast wil Lochem 3.0 ervoor zorgen dat er meer geld besteed wordt bij ondernemers in de gemeente. En om ervoor te zorgen dat er ook voldoende werkgelegenheid blijft, maakt Lochem 3.0 zich sterk voor een bruisend leefklimaat en een toename van het aantal ondernemers en inwoners.

Mouwen opstropen
Bart van Alten, voorzitter van Lochem 3.0 stelt ‘er veel zin in te hebben om de plannen om te zetten in daden’. “Na een lange aanlooptijd in politieke discussies is het nu tijd om de mouwen op te stropen en te laten zien waar we voor staan.” Lochem 3.0 wil samen met alle kernen snel gaan werken aan de concrete invulling van de plannen.

Kritisch
In verschillende kernen van de gemeente Lochem werden de plannen van Lochem 3.0 kritisch ontvangen. Tijdens een informatieavond in ’t Trefpunt in november 2014 slaagden de initiatiefnemers er niet in de aanwezigen enthousiast te krijgen voor hun plannen, maar spraken wel de hoop uit meer gelegenheid te krijgen hun plannen in een later stadium nog eens voor het voetlicht te brengen.

Draagvlak
Het creëren van draagvlak is de initiatiefnemers uitdrukkelijk door de politiek als opdracht meegegeven.
Nu de raad het groene licht heeft gegeven voor de start van Lochem 3.0 zullen de ontwikkelingen in de kernen ongetwijfeld met belangstelling worden gevolgd.

Het businessplan en meer informatie is te vinden op www.lochem3punt0.nl.


Gorssel.nl
23 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends