Laatste nieuws

LochemDOET zoekt vrijwilligers

LogoLochemDoet kleinLochemDOET bemiddelt tussen vrijwilligers en organisaties en verzorgt trainingen

LochemDoet (voorheen Vrijwilligerscentrale), onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers en verzorgt trainingen. Er is ruimte voor deelnemers aan de ‘Young Leaders training’ en SWL is op zoek naar buurtbemiddelaars.

Young Leaders
Jongeren tussen 14 en 27 jaar kunnen deelnemen aan de ‘Young Leaders training’ in de gemeente Lochem. De ‘Young Leaders training’ is een pedagogisch activeringsprogramma met als doel jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun buurt. Jongeren die meedoen bouwen nieuwe competenties op, leren op zichzelf en hun toekomst te reflecteren en worden geactiveerd om hun eigen kwaliteiten in te zetten als positief rolmodel voor andere jongeren. ‘Young Leaders’ bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel. Het doel van het traject is het opzetten en het organiseren van een activiteit in de buurt. De deelnemers leren onder meer vaardigheden als presenteren, samenwerken en organiseren.
Lees meer over de Young Leaders training

Buurtbemiddelaar
Stichting Welzijn Lochem is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars. Buurtbemiddelaars bemiddelen tussen buren die ruzie hebben en er niet met elkaar uitkomen. Twee buurtbemiddelaars hebben samen een gesprek met iedere partij afzonderlijk en dan een gesprek met de partijen gezamenlijk. Gemiddeld zijn er per bemiddelaar tien zaken per jaar. Een buurtbemiddelaar moet - als procesbegeleider - goed kunnen luisteren, onpartijdig zijn en ruimte geven aan partijen om eigen oplossingen te zoeken. Er wordt gezorgd voor professionele begeleiding, er zijn diverse opleidingen en er is een onkostenvergoeding.
Lees meer over de vacature

Reageren
Reageren op deze vacatures? Mail of bel dan naar LochemDoet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0573-297000. Langskomen tijdens de inloopspreekuren, elke maandag van 09.30-11.30 uur in Gorssel in Den Oldenhof (Hoofdstraat 45) en elke woensdag- en vrijdagochtend van 09.30-11.30 uur in het Stadshuus (Markt 3) in Lochem, is nu vanwege corona helaas niet mogelijk.
Kijk voor meer vrijwilligersvacatures en trainingen op LochemDoet.


Gorssel, 16 juni 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends