Laatste nieuws

LochemEnergie sluit 2014 af met elektrische auto’s

Burgerbeweging LochemEnergie sluit het jaar 2014 af met een feestelijke en informatieve bijeenkomst op 19 december 2014 in 't Trefpunt in Gorssel. De aandacht zal daarbij vooral uitgaan naar elektrische (deel)auto’s, want die waren hét succes van het afgelopen jaar. LochemEnergie nodigt daarbij alle belangstellenden voor elektrisch vervoer uit.

Elektrische deelauto’s
Elektrische-auto-LochemEnergie
In de stad Lochem worden als onderdeel van een landelijke proeftuin inmiddels een aantal elektrische deelauto’s zeer goed gebruikt. De elektrische Smarts blijken voor diverse mensen een alternatief voor een tweede (of derde) auto. Binnen het proeftuinproject zijn samen met netbeheerder Liander en Universiteit Twente onderzoeken gedaan naar de belasting van het elektriciteitsnet als lokaal door zonnepanelen veel elektriciteit wordt opgewekt of als er door gebruik van elektrische auto’s lokaal erg veel stroom verbruikt wordt. De uitkomsten van dat onderzoek zijn inzichtgevend en uniek in Nederland.
LochemEnergie wil de mogelijkheid voor de inzet van elektrische deelauto’s graag aan alle kernen van de gemeente Lochem gaan bieden.

Showmodellen
LochemEnergie wil het succes van de elektrische deelauto’s op 19 december 2014 graag vieren met haar leden, maar ook alle andere belangstellenden voor elektrisch vervoer zijn van harte welkom.
Bij ’t Trefpunt is vanaf 16.00 uur tot 19.30 uur een flink aantal elektrische auto’s van diverse automerken aanwezig, waaronder ook de Smart-deelauto’s die op dit moment in de stad Lochem beschikbaar zijn.
Er zijn deskundigen aanwezig voor het uitwisselen van informatie en ook het maken van proefritjes behoort tot de mogelijkheden. 

Jaarafsluiting
In ’t Trefpunt vindt vanaf 19.30 uur de jaarafsluiting van LochemEnergie plaats, met veel aandacht voor elektrisch vervoer en de ervaringen in de proeftuin. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle belangstellenden uit de gemeente Lochem. Het programma duurt tot 21.30 uur.
Na een welkomstwoord van bestuurslid LochemEnergie Hans Geerlink worden de resultaten van de onderzoeken van Liander en Universiteit Twente gepresenteerd door Tonnie Tekelenburg, in samenwerking met Liander en Universiteit Twente. Daarna geeft Martijn Hendriks een toelichting op de mogelijkheden om binnen onze gemeente te komen tot een Elektrisch Vervoercentrum.
De kansen en mogelijkheden om te komen tot de inzet van elektrische deelauto’s in alle kernen van de gemeente Lochem kernen worden belicht door Tonnie Tekelenburg, waarna wordt afgesloten met een ‘rondje aanbevelingen/goede ideeën voor 2015’.

LochemEnergie vraagt mensen die zelf een elektrische auto hebben of een vriend of buur met elektrische auto en die hun ervaringen met die auto willen delen op 19 december, contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoonnr. van LochemEnergie: 0573-764007.

Website.


Gorssel, 12 december 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends