Laatste nieuws

Lochems college krijgt vier wethouders

Gemeentebelangen, VVD en Meedenken met Lochem maakten op 20 april 2022 hun wethouder­kandidaten bekend. Het is de bedoeling dat er vier wethouders in het college komen: Gemeente­belangen krijgt er twee. Voor Gemeente­belangen zijn dat Marja Eggink (huidig fractie­voorzitter) en Wendy Goodin (nieuwkomer in de Lochemse politiek), ‘oud­gediende’ Eric-Jan de Haan is kandidaat voor de VVD en Lex de Goede neemt zitting voor Mee­denken met Lochem. 

Vier wethouders
Wethouders kleinWethouderkandidaten: met de klok mee Marja Eggink (GB), Lex de Goede (MmL), Wendy Goodin (GB) en Eric-Jan de Haan (VVD)Waren er voorheen drie wethouders, volgens formateur Jan Bart Wilschut doet het aantal van vier wet­houders recht aan de verkiezingsuitslag: Gemeentebelangen boekte immers grote verkiezings­winst en werd de grootste partij met acht zetels. Huidig wethouder voor Gemeente­belangen Robert Bosch (ook kern­wethouder voor Gorssel) maakte onlangs bekend niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. Gemeente­belangen gaat nu dus door met twee wethouders. De portefeuille­verdeling is nog niet bekend.

Coalitieakkoord 
Het is de bedoeling dat binnenkort een concept-coalitieakkoord wordt voorgelegd aan de gemeente­raad. De raad kan daar nog vóór onder­tekening op reageren. 
Binnenkort worden ook de Kern­visies Wonen door de raad besproken: het is dus, ook voor Gorssel, spannend wat er in het coalitie­akkoord over dit onderwerp komt te staan. Bijzonder daarbij is wel dat Mee­denken met Lochem tijdens de behandeling van het addendum op de Woonvisie 2018-2025 op 8 maart 2022 tegen het raads­voorstel van de wethouder van Gemeentebelangen stemde: fractie­voorzitter Lex de Goede miste visie in het addendum. 


Redactie Gorssel.nl
20 april 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends