Laatste nieuws

Lochemseweg in Epse dicht van 30 mei tot 14 juli

De gemeente Lochem sluit de Lochemseweg in Epse af van dinsdag 30 mei tot en met naar verwachting 14 juli 2023. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.
Tussen het kruispunt Het Wilgert – Lochemseweg en het kruispunt Hassinklaan – Lochemseweg laat de gemeente het wegvak aanpassen. Aannemer Lansink gaat de werkzaamheden uitvoeren.

Aanleiding voor aanpassingen Lochemseweg in kern Epse
De gemeente Lochem nam de Lochemseweg in Epse medio 2022 over van de provincie Gelderland. Dit na een jarenlange wens van de gemeente en de inwoners van Epse in het bijzonder. De overname van de weg biedt de gemeente de mogelijkheid om de weg te reconstrueren. Het ontwerp stelde de gemeente al eerder op. Maar in de afgelopen periode werkten de gemeente samen met de Dorpsraad Epse/Joppe aan een actualisatie van het ontwerp.

Wat gaat er veranderen?
Lochemseweg Epse kleinDe belangrijkste aanpassing gaat om het instellen van een maximum snelheid van 30 kilometer per uur op het wegvak tussen het kruispunt met Het Wilgert tot en met het kruispunt met de Hassinklaan. Ook laat de gemeente Lochem het asfalt voorzien van ‘streetprint’. Dat betekent dat de weg de uitstraling krijgt van een weg met klinkers zonder dat we deze daadwerkelijk neerleggen. Een specialistisch bedrijf zal dit aanbrengen. Geprobeerd wordt dat in de zelfde periode te doen.  Anders wordt dit na de zomer uitgevoerd. Naar verwachting zal dit 1 à 2 weken in beslag nemen.

Volg de omleidingsroutes voor doorgaand verkeer
Tijdens de werkzaamheden maakt het doorgaand verkeer gebruik van de omleidings­routes via de Joppelaan en de N348 of via de A1. De werkzaamheden zijn klaar voordat de provincie deze zomer gaat werken aan de N332 (de weg tussen Lochem en de A1). Huizen en bedrijven aan de Lochemse­weg blijven voor voetgangers en fietsers bereikbaar. De aannemer werkt in fases. Zo is niet steeds het gehele wegvak afgesloten. Maar doorgaand verkeer is niet mogelijk.

Aanwonenden en de dorpsraad ontvingen deze week al een brief over de verwachte werkzaamheden.
Meer informatie (en ontwerptekening) op deze pagina van de website van de gemeente Lochem

 

Gorssel, 11 mei 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends