Laatste nieuws

Loetje overgenomen door investeerders

Restaurantketen Loetje, waartoe ook de vestiging in Gorssel behoort, komt in handen van investerings­maatschappij Waterland. Deze heeft al belangen in andere horeca­concepten zoals Popocatepetl The Mexican, De Vooruitgang, Breakaway, STAN&CO, Beers and Barrels, Mama Kelly en Belgian Beer Café Olivier.

Loetje
LoetjeGorsselLoetje Gorssel (Foto VVV / Eigenzinning Lochem)Biefstukken­restaurant Loetje opende onlangs haar 19e zaak in Den Haag en binnen­kort gaan in Breda de deuren open van de twintigste vestiging. Er werken zo’n 1300 mede­werkers. Loetje heeft ook een hotel, bij de vestiging in Overveen. Het bedrijf wil jaarlijks groeien met vier vestigingen. Het eerste restaurant van Loetje werd in 1977 geopend door Ludwig ‘Loetje’ Klink­hamer, die in 2017 overleed na een ongelukkige val. Onder leiding van zijn zoon Jaap en met financiële steun van twee van de drie oprichters van retail­gigant Action, Boris Deen en Rob Wagemaker, werd het bedrijf vooral na 2016 sterk uit­gebouwd. In april van dat jaar werd in Gorssel de negende vestiging geopend. Het voormalig restaurant De Roskam, eigendom van Hans Melchers, werd daartoe flink verbouwd. Ook het hotel­gedeelte van De Roskam werd overgenomen en de kamers werden flink verbouwd, maar eind 2018 werd gestopt met de verhuur van de kamers.

Waterland
LoetjegastenGRWaterland Private Equity is een grote investeerder met een vermogen van ruim zes miljard Euro. Vorig jaar werd al een belang verworven in Debuut Horeca, waartoe 30 horecazaken behoren: Popo­catepetl The Mexican, De Voor­uitgang, Breakaway, STAN&CO, Beers and Barrels, Mama Kelly en Belgian Beer Café Olivier. Bij Debuut werken ongeveer 1500 mensen.
Het is de bedoeling dat Loetje en de zaken van Debuut voorlopig zelf­standig naast elkaar blijven bestaan.

 

Redactie Gorssel.nl
17 oktober 2019 

   

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends