Laatste nieuws

Looptraining voor senioren

Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge in Gorssel biedt een looptraining aan voor zelfstandig wonende ouderen die minder goed lopen, problemen hebben met in beweging komen en met hun evenwicht.
De training kan ook aan huis worden gegeven. 

Ouder worden
Looptraining kleinDoor looptraining weer in balansBij het ouder worden wordt het lichaam steeds minder gebruikt. Logisch, want het kost ook steeds meer energie om in beweging te komen en vooral om in beweging te blijven. Door het minder gebruiken van het lichaam wordt het echter ook steeds moeilijker om in beweging te komen. Hierdoor ontstaat er een neerwaartse spiraal, terwijl het juist op latere leeftijd steeds belangrijker wordt om regelmatig te bewegen. 
Wie merkt dat het lopen moeilijker gaan dan een paar jaar geleden, of eerder vermoeidheid voelt bij een stukje lopen of bij alledaagse bezigheden, moeilijker uit stoel of bed komt of soms het evenwicht verliest, kan baat hebben bij een speciale looptraining.

Looptraining
Om het lichaam weer sterker te maken en de kans op vallen te verkleinen heeft Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge een ‘Looptraining voor senioren’ ontwikkeld.
Het programma van de looptraining wordt individueel opgesteld naar de wensen en mogelijkheden van de deelnemers, maar in grote lijnen wordt gestreefd naar zes weken training van twee keer per week. Tijdens deze trainingen wordt gewerkt aan: het vergroten van de loopafstand, het verbeteren van looppatroon en balans en het verbeteren van coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen.
Mocht er een loophulpmiddel gewenst zijn, dan wordt daar een advies voor gegeven. Een huisbezoek om te kijken naar onveilige situaties in de thuissituatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Individueel of in groepsverband
Voor aanvang van het programma vindt een intake plaats. Tijdens de intake maakt de therapeut een inschatting maken van de belastbaarheid en wordt een plan gemaakt. Dit kan in groepsverband (maximaal drie deelnemers per groep) voor een uur, of - wanneer een uur te lang is - kan worden gestart met individuele begeleiding voor een half uur. 
Als een bezoek aan de praktijk niet mogelijk is, kan de training ook aan huis gegeven worden.

Informatie
Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge, Nijverheidsstraat 8, 7213 DB Gorssel,tel. 0575-493473.


Gorssel, 18 juni 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends