Laatste nieuws

Lot Buitenkunstig Gorssel aan een zijden draadje

Het is nog maar de vraag of er in 2019 een nieuwe editie van het jaarlijkse evenement Buitenkunstig Gorssel zal zijn. Er is een tekort aan bestuursleden en vrijwilligers en als dat niet wordt opgelost, ziet het team van Buitenkunstig geen andere oplossing dan met de organisatie te stoppen. 
Dat laat het team van Buitenkunstig, bij monde van Hester Bolink, weten. Hester: “Het bestuur bestaat op dit moment uit nog maar drie dames en we zijn vanaf januari dit jaar bezig geweest met het werven van nieuwe leden. Helaas tevergeefs”. 

Bestuurslid en vrijwilligers nodig
Buitenkunstig2018 JTE 66 kleinGorssel Buitenkunstig 2018: ook weer in 2019? Omdat Buitenkunstig Gorssel een evenement voor, maar zeker ook door ondernemers is, zou er volgens de drie bestuursleden tenminste één ondernemer moeten toetreden. Het is tot nu toe niet gelukt om iemand te vinden die het team wil komen versterken.
Toch willen de dames nog een laatste oproep doen om een ondernemer te bewegen zich bij het bestuur aan te melden. “Misschien staat er toch nog iemand op”.
De oproep geldt ook voor vrijwilligers die willen bijdragen aan de organisatie. Hester: “In principe zouden we met drie vrijwilligers uit de brand zijn (waaronder minimaal twee mannen). Een extra vrijwilliger zou ook nog welkom zijn voor de streek- of brocante markt, maar dit is niet strikt noodzakelijk”.

Vrijwilligerstaken
Er is een vrijwilliger nodig die invulling geeft aan de organisatie van het Foodplein, door het aanbieden van bijvoorbeeld een brunch of High Tea. Volgens Hester is aanwezigheid bij vergaderingen niet noodzakelijk, het op de hoogte blijven via mail of app is voldoende.
Verder is er behoefte aan een penningmeester, die vooral in de maanden april, mei en juni druk zal zijn, want dan worden de facturen verstuurd en de betalingen gedaan. Het zou prettig zijn als de penningmeester de subsidiemogelijkheden wil onderzoeken en vervolgens ook het aanvragen van de subsidie voor zijn rekening wil nemen.
Een derde vrijwilliger wordt gevraagd de sponsoring op zich te nemen. Hij of zij zal het drukst zijn in de maanden december en januari. Eventueel ook al in november, want dan start het traject voor de werving van sponsoren. Hiervoor is in principe ook geen aanwezigheid tijdens vergaderingen nodig.
Voor alle vacatures geldt natuurlijk dat beschikbaarheid tijdens Buitenkunstig op 16 juni 2019 een vereiste is.

Dringend
Een laatste dringende oproep dus. Het lot van Gorssel Buitenkunstig hangt aan een zijden draadje.
Informatie of aanmelden bij Hester Bolink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0575-493116.


Gorssel, 28 augustus 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends