Laatste nieuws

Ludieke actie Museum STAAL

Museum STAAL (STAring ALmen) heeft nog tot zondag 24 maart a.s. de tentoonstelling ‘Bomen over Bomen - door het museumbos, de bomen zien’. Op de laatste dag krijgen mensen met een ‘bomennaam’ korting op de entreeprijs. 

Bomen over bomen
Geert de Groot kleinDe boom staat centraal in deze tentoonstelling die nog tot 24 maart te zien is. Op uiteen­lopende wijze wordt de boom gepresenteerd, als een bos­wandeling langs kunst, verhalen en materialen. Het pad voert onder andere langs prachtige 19de-eeuwse werken van B.C. Koekkoek, een van de beroemdste bos­landschaps­schilders van zijn tijd.
Bomen, of een verzameling of deel daarvan, komen vaak voor in de achter­naam van mensen. Margot van den Boom, Dennis van der Woude, Joke Stam, Piet Eikelenkamp, Renate Esveld, bijvoorbeeld. Bomen zijn belangrijk en daarom krijgen bezoekers met een ‘bomennaam’ op de laatste dag van de expositie korting op de entreeprijs. Ze betalen € 5,- in plaats van € 7,50 (wel even legitimeren).

De eerste kus
Van 31 maart 2024 tot 30 maart 2025 is het museum in de wolken met de expositie De eerste kus. Romantische gevoelens, roze wolken en vlinders in de buik: de liefde tussen prille geliefden is een van de favoriete onder­werpen in de geschiedenis van kunst en cultuur. Museum STAAL maakt het zichtbaar met kunst uit de 19de eeuw, fotografie van Joost de Groot en heden­daagse kunst van Kim Rijntjes en Janet Timmerije.

Natuurlijk zijn er ook altijd de muzieksalon van de beroemde dichter A.C.W. Staring (1767-1840) te bezoeken en de schoonheid van de Achterhoek te bewonderen.

 

 

Gorssel, 15 maart 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends