Laatste nieuws

Oproep: ‘maak meer gebruik van de bussen van SWL’

Al jaren zijn in de garage naast Den Oldenhof in Gorssel twee busjes gestald van Welzijn Lochem. 
De bussen worden wekelijks op donder­dag ingezet voor het vervoer van inwoners naar de ouderen­soos in ‘t Trefpunt in Gorssel en worden bestuurd door vrijwillige chauffeurs. Daarnaast vinden er diverse incidentele ritten plaats. De bussen zijn beschikbaar voor de gehele gemeente Lochem en er zijn nog veel meer mogelijk­heden om er gebruik van te maken. Welzijn Lochem doet dan ook een oproep: “Wie een leuk idee voor een bestemming heeft of graag nog eens een bezoek wil brengen aan bijvoorbeeld een klein­schalig museum, theetuin of iets dergelijks in de regio, dan zijn suggesties zeer welkom”. Ook de chauffeurs willen graag meer ritten rijden.

Welzijn Lochem
Chauffeurs4 kleinSinds het samengaan van de gemeenten Gorssel en Lochem valt het busproject onder verantwoordelijk­heid van Welzijn Lochem. Contactpersoon voor de inzet van de bussen bij Welzijn Lochem is Astrid Lievestro. Gorssel.nl sprak met haar over het project en was vooral benieuwd hoe er meer van deze bussen gebruik gemaakt kan worden.

Dagtochten
Chauffeurs2 kleinAstrid Lievestro vertelt: “De bussen worden ingezet om mensen naar diverse sociale activiteiten te brengen. De soos in Gorssel op donderdag­middag is een wekelijks ritje. Maar ook bij uitstapjes van De Zonne­bloem, bezoek van een schoolklas aan een voorstelling of uitstapjes van de Jonge Mantel­zorgers worden de bussen benut. Daarnaast wordt er gemiddeld eens per kwartaal een dag­tocht uitgezet. Waar de dagtocht naar toe gaat en wat de kosten zijn wordt via de plaatselijke pers aangekondigd. Belang­stellenden kunnen zich dan aanmelden en worden op een afgesproken tijdstip thuis opgehaald. Zo is er op 17 april een ochtendrit langs bijzondere muurschilderingen in de Achterhoek.

Meer leven inblazen
Chauffeurs1 kleinJan Eekhuis (uiterst links met rode sjaal) en zijn chauffeursteamWelzijn Lochem wil graag het gebruik van de bussen meer leven inblazen. Astrid: “Als mensen minder mobiel worden, bijvoorbeeld omdat auto­rijden niet meer gaat, dan is inzet van een busje misschien een optie. Een bus kan ingezet worden voor een groep van maximaal acht personen. En er zijn twee bussen beschik­baar. Dus als een regulier uitstapje van een vereniging of organisatie, waarbij ontmoeting en sociale contacten voorop staan, in gevaar dreigt te komen omdat het vervoer naar de bestemming lastig blijkt, neem dan vooral contact op om de mogelijkheden en kosten te bespreken. Ook als iemand zich als vrijwilliger bezig wil houden met het samen­stellen van een dagtocht komen we graag in contact”.

Vrijwillige chauffeurs
Chauffeurs3 kleinAl vele jaren is er een groep vrijwillige chauffeurs die de bussen naar alle activiteiten bemant. Het wegvallen van de dagelijkse ritten naar de dag­opvang in De Borkel is voor hen een grote teleurstelling (enkele jaren geleden kwam dit vervoer in handen van professionele vervoerders). “We willen graag blijven rijden en hopen dan ook dat er meer gebruik gemaakt gaat worden van deze mooie voorziening voor Gorssel en omgeving”. Zo stopt Gorssel­naar Jan Eekhuis al jaren zijn ziel en zaligheid in dit project. Hij coördineert de inzet van chauffeurs, zorgt ervoor dat de bussen worden onder­houden en maakt zelf ook veel ritten. De chauffeurs hopen dat er spoedig meer gebruik gemaakt gaat worden van de bussen, zodat ze weer hun ritten kunnen maken en mensen naar hun plek van bestemming kunnen brengen of een plezierig uitje kunnen bezorgen. “Juist het contact met de mensen die vervoerd worden, geeft ons veel voldoening.”

‘Maak er gebruik van’
De bussen kunnen dus veel meer ingezet worden. Wie er gebruik van wil maken of ideeën of vragen heeft, kan contact opnemen met Astrid Lievestro: ze is te bereiken op werk­dagen (maandag t/m vrijdag) via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel.: 06-44828736 of 0573-297000.


Redactie Gorssel.nl
7 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends