Laatste nieuws

Matthäus Passion in de Gudulakerk te Lochem

Sinds 1983 brengt het Bachkoor Holland jaarlijks koorwerken van Johannes Sebastiaan Bach in de Gudulakerk te Lochem. Geheel in de Paastraditie zal op zaterdag 12 april, een dag voor Palmpasen, de Matthäus Passion in Lochem uitgevoerd worden.

Voor deze uitvoering werkt het Bachkoor Holland samen met het Concertgebouw Kamerorkest, het Roder Jongenskoor en met diverse internationaal vermaarde solisten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gijs Leenaars.

Voor een optimaal kijk- en luistergenot worden in de kerk tv-schermen geplaatst, zodat vanaf iedere zitplaats volop genoten kan worden van deze uitvoering.

Bachkoor Holland
HMP foto kleinet Bachkoor Holland werd in 1921 opgericht door Johan Schoonderbeek als koor van de Nederlandse Bachvereniging. Na verschillende dirigenten trad in 1965 Charles de Wolff aan. Begin 1983 werd het koor onder diens leiding zelfstandig en werd als standplaats Leiden gekozen. De Wolff heeft tot 2004 een belangrijke rol gespeeld om daarna het stokje over te dragen aan Roy Goodman.

Vanaf 2011 heeft Gijs Leenaars de artistieke leiding in handen. Leenaars was daarvoor al als koordirigent aan het koor verbonden en is verantwoordelijk voor de verbeteringen in de samenstelling van het koor en de ontwikkeling van de koorklank. Het Concertgebouw Kamerorkest is de vaste begeleider van het koor.

Vrienden
MP flyer kleinEr is een Stichting ‘Vrienden Bach Traditie Lochem’ opgericht, met sponsoring als doel.

De Stichting hoopt voldoende Bachliefhebbers te vinden die bereid en in staat zijn jaarlijks een bedrag van € 70,- te betalen voor de instandhouding van de unieke Lochemse Matthäustraditie.

Bij de uitvoering van de Matthäus Passion kunt u zich als Vriend aanmelden.

Kaarten en arrangementen
Uitgebreide informatie is te vinden op de site www.matthauspassionlochem.nl. Voor de kaartverkoop wordt u doorgeleid naar de website van het Bachkoor Holland. Daar kunt u bestellen.

Speciaal voor deze uitvoering worden door een aantal restaurants en hotels in de directe en nabije omgeving van de Gudulakerk  overnachting/diner/concertarrangementen aangeboden.

Zie hiervoor de website: www.matthauspassionlochem.nl bij Arrangementen.

Het concert in Lochem begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 18.30 uur.


www.matthauspassionlochem.nl

 

Gorssel, 25 maart 2014

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends