Laatste nieuws

‘Max’ Makkink 60 jaar lid van de Harmonie

Wim, bijgenaamd Max, Makkink heeft zijn 60-jarig jubileum bij Muziek­vereniging de Harmonie te pakken. Hij heeft zijn ambities waar kunnen maken en is daar dankbaar voor. Tijdens de startdag van het nieuwe seizoen had voorzitter Patricia de Leeuw een mooie speech voor de jubilaris. Daarbij was ze uitgedost als Sinterklaas, omdat Max ook op dat terrein een glans­rijke carrière heeft gemaakt. Patricia benoemde verder zijn regionaal bekende acteer­talent en zijn enorme gevoel voor (gortdroge) humor. Daarnaast is zijn liefde voor de Achterhoekse taal ook alom bekend. Kortom: Max oftewel Wim Makkink is wereld­beroemd in Kring van Dorth en omstreken.

HarmonieMaxMakkink kleinJubilaris Wim 'Max' Makkink wordt toegesproken door sinterklaas Patricia de LeeuwHet schijnt dat hij als puber ooit dusdanig geïnspireerd werd door de Rolling Stones dat hij spontaan lid werd van de Harmonie, het dichtst­bijzijnde ‘rock-gezelschap’ dat hij blijkbaar kon vinden …
Naast muziek maken heeft Max ook muziek gecomponeerd, maar daar was hij niet ambitieus genoeg voor naar eigen zeggen. Mogelijk hebben we daardoor de Amadeus van de Achterhoek wel misgelopen. Bescheiden­heid is Max niet vreemd.

Op de bariton is Max al die jaren een trouw lid van de Harmonie gebleven. Zijn sectie­leden kunnen erop vertrouwen dat hij er altijd is, tenzij het echt niet kan. De laatste tijd komt het wat vaker voor dat Max ontbreekt, maar dat heeft een geldige reden: zijn dochter woont in Polen en kreeg onlangs een gezonde baby. Daar moet opa Max natuurlijk meer van meekrijgen dan alleen telefoontjes ...
Max vindt bovendien dat hij tegenwoordig meer playbackt dan live speelt, dus voelt hij zich niet schuldig. Ook hier doet hij weer erg bescheiden, vinden zijn collega’s, want Max blaast wel degelijk zijn noten mee. Een notenboom als cadeau is dan ook zeer op zijn plaats. Hopelijk blijft Max nog tot in lengte van jaren zijn toontjes meeblazen.
  

Gorssel, 1 oktober 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends