Laatste nieuws

Meedenken over visie opvang vluchtelingen

De gemeente Lochem werkt aan een visie op opvang van vluchtelingen en hoort graag wat inwoners van de gemeente bij deze opvang belang­rijk vinden. Inwoners kunnen tot en met 21 april 2024 meedoen aan een ‘flits­peiling’ op lochemspreekt.nl.

Keuzes
Logo Lochem Spreekt kleinFlitspeiling opvang vluchtelingenIn de visie beschrijft de gemeente haar opgave voor opvang en welke keuzes gemaakt worden om vluchtelingen in de gemeente Lochem op te vangen. 
De visie gaat over drie doel­groepen, voor wie de gemeente een wettelijke taak heeft bij opvang en huisvesting: asielzoekers, ontheemden (uit Oekraïne) en status­houders.

Vragenlijst
Om te weten te komen wat inwoners belangrijk vinden bij de opvang van vluchtelingen, is een vragenlijst opgesteld. De vragen­lijst is te vinden op www.lochemspreekt.nl. Invullen kan tot en met zondag 21 april 2024. Via een papieren versie deel­nemen aan het inwonerspanel kan ook. Geef dan uw adres­gegevens door via tel. 0575-843738. 

Meedenken
Op dinsdagochtend 16 april 2024 gaan de gemeente in gesprek met maatschappelijke partners, onder­nemers en inwoners. Voor die laatste groep zoekt de gemeente vier inwoners met verschillende achter­gronden. Wie mee wil denken kan dat uiterlijk 10 april doorgeven. Vul het digitale formulier in op www.lochem.nl/denkmee. Of bel met 0573-289222.


Gorssel, 8 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends