Laatste nieuws

Meepraten over afvalinzameling

Deelnemers aan het inwonerspanel Lochem Spreekt kunnen vanaf 17 juni een vragen­lijst invullen over de afval­inzameling in de gemeente Lochem. De gemeente zoekt naar een evenwicht tussen service aan inwoners, her­gebruik van grondstoffen en kosten. Het college wil graag de mening van inwoners hierover horen. De resultaten worden gebruikt voor het maken van een nieuwafval­beleidsplan. De raad heeft het het college in januari van dit jaar om een evaluatie gevraagd.

Kosten in 2020 hoger
Afval kleinMeepraten over een nieuw afvalbeleidsplan via Lochem SpreektEr is minder restafval, maar de kosten van de afvalinzameling stijgen. De opbrengsten van her­bruikbare grondstoffen zijn fors gedaald (plastic, metaal en drankpakken, oud papier en textiel). Daardoor stijgt de afvalstoffen­heffing die inwoners betalen. Gemeenten komen voor de uit­daging te staan hoe zij toch milieu­vriendelijk kunnen inzamelen, service en gemak kunnen blijven bieden aan inwoners en toch de kosten voor inwoners binnen de perken kunnen houden.

Een nieuw grondstoffenplan
De gemeente Lochem werkt aan een nieuw plan voor de afval- en grondstoffen­inzameling voor de periode 2021-2024. Inwoners kunnen meepraten door het invullen van een vragen­lijst via Lochem Spreekt. In het najaar van 2020 biedt het college het nieuwe plan aan de gemeente­raad aan.

Vragenlijst
De vragenlijst op Lochem Spreekt invullen kan tot en met 13 juli 2020. De vragen gaan onder meer over: ‘Hoe belang­rijk vindt u afval­scheiding? Hoe vaak wilt u een container aan de weg kunnen zetten? Vindt u het een probleem om wat meer voor afval­inzameling te betalen of ziet u juist mogelijk­heden voor kosten­verlaging? Hoe vindt u dat papier het beste ingezameld kan worden?’

LochemSpreekt
Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente Lochem woont, werkt en/of onderneemt, kan mee­praten in het digitale panel. Ga naar LochemSpreekt, meld u gratis aan en daarna ontvangt u een e-mail als er een onder­zoek begint. U ontvangt ook als eerste de resultaten.

Geen panellid, maar toch meespreken
Geen panellid (willen worden), maar toch toch meedoen aan dit onderzoek? De vragen­lijst kan ook worden ingevuld via LochemSpreekt. Daar is een link naar de vragenlijst te vinden. 


Gorssel, 18 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends