Laatste nieuws

Meepraten over nieuw Dorpsplan

De Dorps­raad Gorssel organiseert op woensdag­avond 11 januari 2023 een nieuwjaarsbijeenkomst in De Borkel in Gorssel. Die avond is ook de start van het proces voor een nieuw dorps­plan Gorssel. Alle Gorssel­naren, leden en niet-leden van de Dorpsraad, zijn welkom.
Gorssel.nl had een gesprek met voorzit­ter Otto van Harmelen.

Nieuwjaar
Bestuur Dorpsraad incl. Wilja maart 2021 2048x1536 kleinBestuur Dorpsraad Gorssel. Tweede van rechts voorzitter Otto van Harmelen (foto maart 2021)Otto van Harmelen: “Het kon vanwege de corona­be­perkingen enkele jaren niet, maar dit jaar organiseert de Dorps­raad Gorssel weer een nieuwjaars­bijeenkomst om het glas te heffen op het nieuwe jaar in ons mooie dorp. Ik zal kort terug­kijken op het jaar 2022 en ook alvast een blik werpen op 2023. In het nieuwe jaar staan enkele bijzondere onder­werpen op de Gorsselse agenda, zoals besluiten over de toekomst van de accom­modaties (school, Trefpunt, zwembad), de nieuwbouw van De Bloemen­kamp en de energie­transitie. De avond is ook de start van de actualisering van het huidige Dorps­plan 2018-2023”.

Dorpsplan
Dorpsplan 2018 2023 kleinVoorblad Dorpsplan 2018-2023. Op 11 januari 2023 is de aftrap voor een actualisatieslagElke vijf jaar maakt iedere kern in de gemeente Lochem een dorps­plan. Het huidige dorps­plan Gorssel dateert uit 2018 en is dus eind 2023 aan het einde van die periode van vijf jaar. Het dorpsraad­bestuur heeft besloten voor het nieuwe dorps­plan een actualiserings­slag toe te passen, omdat het huidige plan volgens het bestuur een prima basis vormt om de komende jaren op voort te bor­duren.
Een dorps­plan is nadrukke­lijk een plan dat samen met alle geïnteresseerde in­woners wordt gemaakt, dus niet alleen met dorpsraad­leden. Otto van Harmelen: “Het legt vast wat we hebben en welke wensen er zijn ten aan­zien van toekomstige ontwikke­lingen, op gebied van Wonen, Zorg en wel­zijn, Sport en voor­zieningen, Duurzaam­heid en energie­transitie, Natuur en landschap, Verkeer en mobiliteit, Kunst en cultuur, Economie en onder­nemen en Recreatie en toerisme. Het dorps­plan vormt de basis voor de samen­werking met de gemeente”. 

Negen tafels
Hoe ziet de nieuwjaars­bijeenkomst in De Borkel er uit? 
Van Harmelen: “Er zijn negen tafels op­gesteld, waar voor elk van de negen eerder­genoemde aandachts­gebieden door de Dorps­raad prikkelende vragen worden gesteld aan de bezoekers, zoals: ‘Wat voor een dorp willen we zijn, ook in de verdere toe­komst? Is daar groei voor nodig? Hoe zorgen we voor voldoende jongere gezinnen in ons dorp, of is dat helemaal niet nodig? Wat hebben we er zelf voor over om voor­zieningen in stand te houden?’ Ik hoop dat de bezoekers er met elkaar en met het bestuur over in gesprek gaan en dat er zoveel mogelijk suggesties worden vast­gelegd aan de negen tafels”.

Hoe verder
De bijeen­komst op 11 januari 2023 ziet het Dorpsraad­bestuur als de start voor de actualisering van het dorps­plan. Later in 2023 volgen nog een enquête en dorps­bijeenkomsten om de specifieke onder­werpen verder uit te diepen. Leden van de Dorps­raad worden via een periodieke nieuws­brief op de hoogte gehouden. Gorssel.nl zal hier natuurlijk ook aandacht aan geven. 

Informatie
De nieuwjaars­bijeenkomst van de Dorps­raad Gorssel vindt plaats op 11 januari 2023, aanvang 19.00 uur, in De Borkel in Gorssel. Vanwege de catering graag vooraanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Redactie Gorssel.nl
8 januari 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends