Laatste nieuws

Meer aandacht voor Amnesty in Gorssel

De Amnesty werkgroep Gorssel wil het werk van Amnesty International graag nog meer onder de aandacht brengen in Gorssel, Epse en Joppe. Daarom kunnen er vanaf november 2019 ook in de bibliotheek in Gorssel (in Den Oldenhof aan de Hoofd­straat) brieven of petities onder­tekend worden. Maandelijks zal er een nieuwe brief liggen bij de entree van de bieb, met een pen. “Elke handtekening ondersteunt een actie van Amnesty International tegen onrecht en op deze manier is een kleine moeite een groot gebaar”, volgens de werk­groep.

Schrijfactie
AmnestyLogo kleinVanaf november 2019 ligt er maandelijks een actie­brief van Amnesty International in de bibliotheek van GorsselDe werkgroep coördineert de jaarlijkse collecte in maart en organiseert sinds twee jaar een schrijf­actie in het centrum van Gorssel tijdens de inter­nationale schrijf­actie­week ’Write4Rights’ van Amnesty Inter­national. Ieder jaar, rond de Dag van de Mensen­rechten, schrijven wereld­­wijd mensen namens Amnesty Inter­national miljoenen brieven en kaarten voor mensen die zijn gemarteld, gediscrimi­neerd of vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. 
In 2018 was de Gorsselse schrijfactie succesvol: er waren meer dan 700 handtekeningen, kaarten en brieven. In 2019 is de schrijfactie op zaterdag 7 december. Nadere informatie over locatie en tijdstip volgt.


Gorssel, 24 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends