Laatste nieuws

Meewerkdagen op De Veldhof

Wie handig is en zin heeft om te helpen klussen en tuinieren op tuin­derij De Veld­hof in Joppe is van harte welkom op de meewerk­dagen: in 2022 tijdens drie weekenden in september en oktober. Of op een andere dag als dat beter uitkomt. 

Zelfoogsttuin
VeldhfMeewerk2022 1 kleinTuinderij De Veld­hof is een Perma­cultuur zelfoogst­tuin met voedsel­bos in Joppe. Tuinder Valérie werkt er met stagiairs en veel vrijwilligers. Het per­ceel van een kleine twee hectare is onlangs aan­gekocht door Stichting Levende Grond, die gronden beschik­baar stelt aan projecten zoals De Veld­hof, waarbij extensieve vormen van landbouw bedreven worden, in verbinding met de gemeen­schap en de natuur. Eerder zijn er al vergunningen verleend door de gemeente om een aantal bouw­werken te realiseren. En daar kunnen Valérie en haar team alle hulp bij gebruiken. 

Meewerkdagen
VeldhofMeewerk2022 2 n kleinIn het najaar van 2022 worden tijdens de meewerk­dagen diverse (bouw)­klussen op De Veld­hof opgepakt. Te denken valt bij­voorbeeld aan het bouwen van een veranda, het af­breken en opnieuw op­bouwen van de wc, het aanleggen van een helofyten­filter en een beregenings­systeem voor de tunnel­kas. Wat er precies per dag gedaan wordt hangt onder andere af van het weer, de benodigde materialen, man­kracht en expertise. Tijdens de meewerk­dagen liever in de tuin werken? Ook dat kan; er zijn diverse tuin­werkzaamheden die gedaan moeten worden. Denk bij­voorbeeld aan compost uit­rijden, uien poten, snoeien, hagen planten en blad­compost maken.
VeldhofMeewerk2022 kleinZie voor een volledige kluslijst de agenda van De Veldhof.
Wil je een specifieke klus op je nemen of een klus coördineren? Tijdens de meewerk­dagen of wellicht op andere dagen? Neem dan even contact op met tuinder Valérie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-49386227. Materialen en gereedschappen zijn ook welkom. 

Data
De meewerk­dagen in 2022 zijn: vrijdag 23 en zaterdag 24 september; vrijdag 30 en zaterdag 1 oktober; vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober.
Voor meer informatie kun je contact op­nemen met Valérie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-49386227). Graag vooraf even aanmelden.
Tuinderij De Veldhof is te vinden op de hoek Veldhof­straat/Marsweg in Joppe (vanuit Gorssel de Veldhof­straat nemen. De tuinderij zit net over het spoor rechts).


Gorssel, 2 september 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends