Laatste nieuws

Meiden van de Kompasnaald beginnen weer

De zomer­vakantie van 2022 is weer voorbij, dus ook bij Scouting Kompas­naald staan de meiden te trappelen om weer los te gaan met uit­dagende activiteiten. Vanaf zater­dag 27 augustus is er iedere week weer iets leuks bij Scouting Kompas­naald te beleven. Je mag altijd drie keer vrij­blijvend komen kijken.

Spelenderwijs zelfstandig
KompasnaaldSchommel kleinScouts op hun zelfgebouwde schommelHet scouting­spel heeft tot doel om spelender­wijs zelfstandiger te worden. Met het toe­nemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelf­standigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijds­besteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijk­heid.
De Kompas­naald biedt leuke en avontuur­lijke activiteiten aan, waarmee meisjes worden uit­gedaagd zich persoonlijk te ont­wikkelen. Al vanaf 6,5 jaar zijn de meiden welkom bij de Kompas­naald.

Belevingswereld
Met de programma’s van de Kompas­naald wordt ingespeeld op de leeftijd en belevings­wereld van de meiden. Spelender­wijs nieuwe dingen en vaardig­heden leren, met een luisterend oor van de leiding naar wat ze leuk vinden, om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. 
Spelen en ravotten in het bos, op avontuur in de natuur, fik­kie stoken, broodjes bakken, speur­tochten, zelf koken, nieuwe dingen ont­dekken en leren, hutten bouwen, knopen, pionieren (bij­voorbeeld van palen en touw een schommel bouwen), sport en spel, weekend­kampen, escaperoom oplossen, een mooie sleutel­hanger knopen, kamperen, omgaan met gereed­schap, een vuurtje aan­maken zonder lucifers en nog veel meer. Het is te veel om op te noemen; het is natuur­lijk leukee om het zelf te gaan ont­dekken. 

Stoer en creatief
Ben jij een meisje dat van stoere dingen houdt, maar het ook leuk vindt om zo af en toe de wat meer ‘meiden­dingen’ te doen en een keer creatief bezig te zijn? Dan ben je bij Scouting Kompas­naald aan het juiste adres en valt er ook voor jou altijd wel iets te beleven. De welpen (6,5-11 jaar) of scouts (11-15 jaar) zouden het gezellig vinden als je een keer langs komt om mee te doen. Je mag altijd geheel vrij­blijvend en gratis drie keer komen mee­doen met de opkomsten.

Andere speltakken
De Kompasnaald heeft ook spel­takken voor wie ouder is dan 18: explorers (15-18 jaar) en rover­scouts (18-21 jaar). Maar misschien is leiding geven meer iets voor je. Stuur voor meer informatie hierover even een mailtje naar de scouts: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie
Het clubhuis van de Kompasnaald is te vinden aan de Kwekerijweg 3 in Gorssel (recht tegen over restaurant Jansen & Jansen). De meiden van de scouting zijn er (bijna) elke zater­dag van 14.00-16.00 te vinden. Op zater­dag 27 augustus zijn ze er in ieder geval, maar het komt ook wel eens voor dat er ergens anders een op­komst is. Kom je op een andere datum en wil je er zeker van zijn dat je niet voor een dichte deur staat of wil je eerst meer informatie ont­vangen, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Meer informatie over de groep en de diverse spel­takken is ook te vinden op www.scoutingkompasnaald.nl.


Gorssel, 26 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends