Laatste nieuws

Meld je snel aan voor de zeepkistenrace

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 11 juni 2014 is er weer de spectaculaire zeepkistenrace. Vorig jaar werd de race in Gorssel voor het eerst gehouden en dat was toen een groot succes. De zeepkistenrace wordt georganiseerd door Move On, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem.

Ben jij handig, technisch, creatief, en heb je zin in een supersnelle afdaling? Meld je dan voor donderdag 15 mei aan voor deze superrace!

Zeepkist
Zeepkist2013KL (4)
Een zeepkist is een zelfgemaakt, niet aangedreven voertuig. Er mogen geen pedalen of motor op zitten. De kist moet voor de wedstrijd thuis worden opgebouwd. Dat kan met een eigen onderstel of met een basissetje dat je voor € 15, - van de organisatie kunt kopen. Maar eigen spullen zoals een stel oude wielen of het onderstel van een skelter (zonder trappers uiteraard) kan ook. Ongeveer een week voor de race wordt de kist thuis gekeurd want hij moet natuurlijk wel veilig zijn.

De race
Het is de bedoeling dat de kinderen in kleine groepjes het parcours gaan afleggen. De start begint op een steile helling, zodat er al een lekkere beginsnelheid is. Er is één bestuurder en er mag een aantal kinderen duwen als de zeepkist niet meer genoeg snelheid maakt om bij de bel te komen. Onderweg zijn er een paarl hindernissen.
Het team dat als snelste bij de bel is, krijgt natuurlijk een prijs. Ook zal een deskundige jury prijzen uitreiken voor de origineelste kist, maar ook voor de pechvogel van de middag.

Opgave
Zeepkist2013KL (1)De zeepkistenrace is voor alle kinderen vanaf groep 4. Deelname is gratis. Opgeven kan per groep van minimaal twee kinderen. Bij aanmelding graag ook even doorgeven of je een basissetje wilt of niet en duidelijk vermelden wie er allemaal in het team zitten.
Aanmelden kan bij Irma Harmsen, jeugdcoach bij Move On, per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Bellen, sms’en  of appen mag ook: 06 50645669

Zeepkistenwerkgroep
Vindt u het leuk om als ouders te helpen bij de voorbereiding en uitvoering van deze middag voor de kinderen? Dan wordt u van harte uitgenodigd deel te nemen aan de zeepkistenwerkgroep. Die kan uw hulp heel hard gebruiken!!! Graag even vermelden bij de opgave van de kinderen.

Foto's: Zeepkistenrace van 12 juni 2013; Femke Beijnvoort
Bekijk het complete album van 2013

Gorssel, 7 mei 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends