Laatste nieuws

Melkopslagtank wordt theepot

Gorsselnaar Floris Meijer studeerde in juni 2022 af aan de Design Academy Eind­hoven. Zijn afstudeer­project ‘Farm Fundamentals’ is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eind­hoven, die in 2022 gehouden wordt van 22 tot 30 oktober.

Farm Fundamentals
Meijer Floris 3 kleinMelktank werd theepotHet project ‘Farm Fundamentals’ is geïnspireerd op het melkvee­bedrijf van Floris’ ouders, dat al meer dan honderd jaar in de familie is: drie generaties boeren in Gorssel. Maar binnen­kort komt ook hier een einde aan het koeien melken. Het bedrijf gaat door, maar het melk­vee verdwijnt. Dit is natuurlijk een grote verandering in de boerderij en de manier van leven.
Meijer Floris 2 kleinKoeienoormerk werd gebaksbordjeOm deze verandering te onder­steunen heeft ontwerper Floris een product­lijn ontwikkeld die geïnspireerd is op de machines, werk­tuigen en hulp­middelen in het hedendaagse melkveebedrijf. 

Vertaald
Meijer Floris 1 kleinMeubilair in wikkelfolieFloris heeft voor Farm Fundamentals onder­delen van het melkvee­bedrijf op kleine schaal ‘vertaald’ naar bij­voorbeeld keramiek en er op die manier een gebruiks­functie aan gegeven. Zo geeft een servies­set voorwerpen uit het melkveebedrijf weer: een melkopslag­tank werd een theepot, een koeien­oormerk een gebaks­bordje en er is een beker waarvoor de tepel­aansluiting van een melk­machine als voorbeeld diende. Verder zijn voor het afstudeer­project boerderij­tafels en -stoelen ingepakt in wikkel­folie die eigenlijk bedoeld is voor hooi­balen: zo blijven de meubels zo lang mogelijk in goede staat. En de lijst Farm Fundamentals groeit nog steeds.
Floris werkt sinds 2018 vanuit zijn eigen design­studio in Gorssel.

Studio Floris Meijer
Ravensweerdsweg 7
7213DW Gorssel​
Website


Gorssel, 13 oktober 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends