Laatste nieuws

Menwedstrijd Achter ’t Peerd 6 en 7 april

In het weekend van 6 en 7 april vindt bij koetsiersvereniging Achter ’t Peerd uit Eefde/Gorssel weer de jaarlijkse Samengestelde Menwedstrijd plaats. Ook dit jaar hebben meer dan 100 aanspanningen ingeschreven, die in die twee dagen gaan strijden om de ereplaatsen.


sgmw12 267x400Foto van de menwedstrijd van 2012Zaterdag 6 april staat de dressuur en de vaardigheid op het programma zodat er al een eerste schifting plaats vindt voor de podium­plaatsen. Zondag vanaf 8.00 uur vertrekken dan de eerste aanspanningen voor de rit rond de Gorsselse heide om na het wegtraject aan te komen op het binnenterrein, waar ze de zes opgestelde hindernissen gaan nemen. Evenals vorig jaar zijn er weer hindernissen in verschillende thema’s die in de afwerking van de hindernis tot uiting komt. Aan het begin van de middag is bij de pony’s dan bekend wie het podium hebben gehaald. Eind van de middag is de uitslag bij de paarden ook bekend. Bij de deelnemers zijn ook enkele internationaal rijdende koetsiers (klasse 4) die buiten mededinging meerijden, waaronder Hans Heus met zijn Geldersch Vierspan, Antonie ter Harmsel en Edwin van der Graaf. Ook is er voor de bezoekers die komen kijken naast het spektakel van de menwedstrijd, een strodorp met diverse standhouders, zijn er meerdere horecatenten en is er een springkussen voor de kinderen.

U vindt het wedstrijdterrein van Achter 't Peerd aan de Elzerdijk 44, naast de Kartingbaan in Eefde. Let op borden en aanwijzingen van verkeersregelaars voor aangewezen routes voor auto's naar parkeerterreinen.

Informatie en startlijsten op:
www.achtertpeerd.com 
www.facebook.com/achtertpeerd

 

  
Gorssel, 3 april 2013 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends