Laatste nieuws

Merels gebruiken prikstokken van Vaste prik voor nest

Ans is een trouwe deelnemer van de maandelijkse activiteit Vaste prik. De groep verzamelt bij Zo en Nu en Ans heeft dan alleen een hesje en vuilnis­zakken nodig. Maar de laatste keer had ze ook prikstokken nodig. Hoezo Ans? “Nou, we kunnen niet bij onze afvalprikkers want deze zijn bezet! Een merel­echtpaar had de prik­stokken uitgekozen als een stabiele basis voor hun nest. Hoe leuk is dat, multi­functionele inzetbaarheid van materialen is waar we blij van worden.”

Deze keer op 20 mei
Merelnest kleinAns maakte deze foto van het merelnest in haar garageDeze maand gaat de groep niet op de gebruikelijke vierde zaterdag van de maand langs de straten van Gorssel. Omdat het dan Pinksteren is, wordt de activiteit verzet naar 20 mei.
De groep is benieuwd of het statiegeld op blikjes zijn vruchten afwerpt. Zal er minder blik liggen langs de wegen en in de plantsoenen van Gorssel?

De vrijwilligers van Vaste Prik Gorssel verzamelen om 9.45 uur voor Zo en Nu aan de Hoofdstraat 43 in Gorssel. Er wordt gestart met een kop koffie of thee. Na het versterken van de innerlijke mens worden de materialen uitgedeeld en de zoek­gebieden verdeeld. Meestal wordt in tweetallen gewerkt tot een uur of 12.00. Veel mensen hebben de vrijwilligers wel zien lopen met de opvallende gele hesjes.

Meedoen?
De groep kan altijd nieuwe mensen gebruiken, van harte welkom.
Meer informatie per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Aanmelden mag, maar ook zonder aanmelding vooraf bent u van harte welkom om mee te komen helpen.


Gorssel, 10 mei 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends