Laatste nieuws

Met de SWL-bus naar het Bakkerij- en IJsmuseum

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Deel­nemers worden thuis opgehaald en weer thuisgebracht. Het eerst­volgende uitje is op woensdag 17 juli 2019. De bestemming is deze keer Gerrit Valks Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn.

Gerrit Valks Bakkerij- en IJsmuseum
MuseumHellendoorn kleinBakkerij- en IJsmuseum HellendoornHet Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk. 
In het museum is op bijna 1000 meen grote collectie gereedschappen, voor­werpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijs­bereiding te zien.Het interieur staat vol attributen uit tijden van weleer, zoals een door drijf­riemen aangedreven deeg­kneder, kluts­machine en een amandelpel- en wrijfmachine. In de originele olie­gestookte oven worden regelmatig door bakkers krenten­wegge, appel­gebak of andere lekker­nijen gebakken.

Praktische informatie
Deelnemers krijgen een dag van tevoren een telefoontje over het tijd­stip waarop ze thuis worden opgehaald. Dit tijdstip zal deze keer tussen 09.00 en 10.00 uur liggen. Rol­stoel of rollator kunnen mee, maar dan moet wel zelf voor eventuele begelei­ding ge­zorgd worden.
De kosten voor de tocht bedragen € 30 p.p. Dit is inclusief vervoer, koffie met iets lekkers, lunch (picknick) en entree. De tocht gaat door bij deel­name van minimaal vijf personen. Er kunnen maximaal zestien personen mee.

Aanmelden
Bel voor nadere informatie en aanmelden met de Vrijwillige Dienst­verlening van SWL: tel. 0573-297000, op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur, vragen naar Toos Valkeman of Anita Israel. Aanmelden voor dit uitje kan alleen op maandag 8 juli 2019 tussen 09.00 en 12.00 uur (wel op tijd bellen, want het uitje zit vrij snel vol!).


Gorsssel.nl
5 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends