Laatste nieuws

Met de SWL-bus op stap naar Otterlo

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. SWL biedt ophaal- en thuisbrengservice. Rolstoel of rollator kunnen mee, maar eventuele begeleiding moet zelf geregeld worden. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 1 februari 2017. Dan rijdt de bus naar het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.

Tegelmuseum
KeramiekWerk van Chris LanooyHet Nederlands Tegelmuseum in Otterlo ligt aan de rand van bos en hei, midden op de Veluwe. Het museum heeft een van de grootste verzamelingen Nederlandse wandtegels en tegeltableaus.
Tot en met 17 april 2017 is in het museum onder meer de expositie ‘Pottenbakkers van de Veluwe’ te zien. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de pottenbakkers van de Veluwe, hun werkplaatsen in de periode 1900-2000 en hun topstukken.
Een dag van tevoren krijgt u een telefoontje over het tijdstip waarop u thuis wordt opgehaald. Dit tijdstip zal tussen 9.00 en 10.00 uur liggen. Uiteraard wordt u ook weer thuisgebracht. 
U betaalt voor het uitje naar Otterlo € 30 p.p. Dit bedrag is voor het vervoer, de entree, koffie met iets lekkers en de lunch. Wie in het bezit is van een Museumjaarkaart betaalt voor dit uitje € 25.
De tocht gaat door bij deelname van minimaal vijf personen. Er kunnen maximaal zestien personen mee. Bij aanmeldingen boven dat aantal komt er een wachtlijst.

Informatie en aanmeldenBel voor nadere informatie en aanmelden met de Vrijwillige Dienstverlening van SWL: tel. 0573-297000, op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur. Aanmelden voor dit uitje kan vanaf maandag 23 januari tot en met woensdag 25 januari 2017.


Gorssel, 18 januari 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends