Laatste nieuws

Metamorfose van de kerk in Epse

KerkEpseVerbouwing9-12-014aDe kerk aan de Lochemseweg in Epse ondergaat een ware metamorfose. Het gebouw wordt geschikt gemaakt om de komende jaren te functioneren als multifunctionele ruimte voor de kernen Epse en Joppe. De verbouwing gebeurt in het kader van het 'meerdakenplan' van de Dorpsraad Epse-Joppe. Het is een plan voor meer ontmoeting en activiteiten in de kernen Epse en Joppe, maar niet in één dorpshuis, maar op meerdere locaties die daarvoor geschikt zijn of worden gemaakt. De kerkelijke gemeente Epse/Gorssel heeft toegezegd dat het kerkgebouw in Epse voor 20 jaar een van die 'daken' zal zijn.  

Plaatselijke en andere vakbedrijven, de werkgroep Dorpshuis en vrijwilligers zetten zich in om een resultaat neer te zetten waar ze trots op kunnen zijn. Er is een aantal praktische aanpassingen gedaan waaronder vloerisolatie, andere kleuren in het interieur en nieuwe verlichting en er wordt een professionele beeld- en geluidsinstallatie aangebracht.

KerkEpse001Doordat er voor een moderne lichte en frisse kleurstelling is gekozen krijgt de ruimte een eigentijdse uitstraling. De bewoners van Epse/Joppe worden uitgenodigd om initiatieven te ontwikkelen die geschikt zijn voor deze ruimte. Nog voor het eind van dit jaar zal de eerste huwelijksplechtigheid worden gehouden in deze verbouwde kerk.

Begin volgend jaar komt er een officiële opening. Voor de opening wordt een zwart/wit fotowedstrijd uitgeschreven met als het thema ’Ontmoeting in Epse/Joppe’. 

 

 

Kerk Epse voor verbouwing  .....                  ... en na verbouwing
KerkEpseVoorVerb11aa     KerkEpseNaVerb11

KerkEpseVoorVerb22aa     KerkEpseNaVerb22


Gorssel, 9 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends