Laatste nieuws

Midwintertocht van WTC Gorssel bekroond als ‘Klassieker’

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 8 februari voor de 21e keer de Midwinterveldtoertocht voor ATB-ers. Dat doet de club zo goed dat deze tocht het predikaat ‘Klassieker’ heeft gekregen van de Fietsbond NTFU. De tocht van 35, 45 of 55 km gaat door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen.

Drie sterren
WTC-midwintertochtKLDe NTFU hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen. Tochten die voldoen aan alle punten uit dit beoordelingssysteem ontvangen van de NTFU drie sterren en mogen daarmee de titel ‘NTFU Klassieker’ voeren.
Deze evenementen kunnen worden beschouwd als topevenementen voor fietsend Nederland. “WTC Gorssel is dan ook heel trots dat de Midwinterveldtoertocht deze titel mag dragen” aldus MTB-coördinator Gerard Rouwenhorst .

Speciaal parcours
Het parcours van de Midwinterveldtoertocht wordt ieder jaar speciaal voor deze tocht in gereedheid gebracht. Afspraken met landeigenaren, het begaanbaar maken van de paden en het zoeken naar weer net die ene nieuwe mooie plek om langs te rijden. De tocht voert langs de mooiste plekjes van het achterland van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen.
De Midwinterveldtoertocht start bij Lawn Tennis Club (LTC) Gorssel aan de Flierderweg 1a te Gorssel. Hier is het voor en na de tocht goed toeven. Er is verkleed- en douchemogelijkheid, het afspuiten van je fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte.

Drie afstanden
WTCmidwintertocht 25
Tijdens de Midwinterveldtoertocht wordt een drietal afstanden aangeboden: 35, 45 en 55 km. Halverwege de route is een controlepost waar de fietsers drinken, een krentenbol en een stuk banaan wordt aangeboden. Alle routes zijn volledig uitgepijld. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.30 uur. Alle afstanden zijn zowel geschikt voor MTB-rijders als voor cyclo-crossers.

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen € 4,- als ze lid van de fietsbond zijn of anders € 5,-. Inschrijven voor de tocht kan op de startlocatie bij LTC Gorssel, voorinschrijven is niet mogelijk.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel.


Gorssel, 28 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends