Laatste nieuws

Midzomeravondfeest bij de Gorsselse Kunstkring

De Gorsselse Kunstkring luidt het nieuwe culturele seizoen in met een feestelijke avond vol poëzie en muziek op dinsdagavond 16 augustus 2016. Bekende, gelauwerde dichters uit de regio Anna Wiersma, Tim Pardijs, Herman Posthumus Meyjes, Laurens Hoevenaren en Dick van Welzen dragen voor uit hun werk.
GKKAnnaWiersmaAnna WiersmaDe voordrachten worden omlijst door muzikale intermezzo’s van klassiek gitarist Roel Goedhart.

De dichters
Anna Wiersma is sinds 2015 stadsdichter van Zutphen en volgde in die hoedanigheid de succesvolle Tim Pardijs op. Anna publiceert bij diverse uitgevers als Kontrast en dagblad Trouw en maakt deel uit van dichtersgroepen Kopwit en de Omsmeders. Een eervolle vermelding viel haar ten deel bij de poëziewedstrijd ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van antiquariaat ‘Das Gute ist immer Da’.
Tim Pardijs is naast dichter journalist. Hij schrijft voor Radio 1 en de provincie Gelderland. Pas verscheen het spraakmakende ‘Dromen die de aarde openbreken’, zijn tweede bundel.
GKKTimPardijsTim PardijsHerman Posthumus Meyjes was van 2013-2015 zeer gewaardeerd stadsdichter van Deventer en publiceerde onlangs zijn nieuwe bundel ‘Woordkroos’ met stadsgedichten. Hij vatte pas op gevorderde leeftijd de moed om gedichten te schrijven, verspreidde in kleine kring een verzameling sonnetten en richtte het Deventer Dichterscafé op.
Laurens Hoevenaren en Dick van Welzen wonnen de afgelopen jaren diverse prijzen. Laurens de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en Dick de prestigieuze Euregio Poëzieprijs met zijn gedicht ‘Ik zal je dromen’. GKKLaurenshoevenarenLaurens HoevenarenDe eerste bundel van Laurens ‘Hoe ver is veilig hier vandaan’ verscheen vorig jaar. Zijn toegankelijke gedichten roepen zowel herkenning als emotie op, maar houden een bepaald mysterie. Dick van Welzen illustreert zijn bundels met zijn schilderijen. Zijn werk is opgenomen in vele bloemlezingen. Dick dicht zoals hij schildert, balancerend op het snijvlak van werkelijkheid en fictie. Het gaat vooral over de vrije natuur en ‘het menselijk tekort’.

Klassiek gitarist
De jonge Nederlandse gitarist Roel Goedhart behoort tot een nieuwe generatie klassiek gitaristen. Hij maakte zijn debuut op de klassieke tv-zender BravaNL en speelde op 17-jarige leeftijd reeds de solo in het befaamde Concerto de Aranjuez van Joaquìn Rodrigo. Hij treedt op diverse festivals op zoals het Gaudeamus Festival in Muziekgebouw aan ‘t IJ.
GKKDickvanWelzenDick van WelzenRoel speelt bij deze gelegenheid werken van Eduardo Sainz de la Maza, Francisco Tarrega en Heitor Villa-Lobos.

Vrije toegang
Het midzomeravondfestival op dinsdagavond 16 augustus 2016 begint om 20.30 uur in Residentie de Roskam, achter Loetje aan de Hoofdstraat 26 in Gorssel.
Het festival is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Gorsselse Kunstkring
De Gorsselse Kunstkring (GKK), opgericht in 1950, heeft als doel ‘het bevorderen van kunst in de ruimste zin van het woord’. De GKK houdt lezingen over kunst en kunsthistorie, literatuur en muziek. Jaarlijks wordt een excursie naar een museum of tentoonstelling georganiseerd.
Onlangs verscheen het fraai uitgevoerde programmaboekje voor het nieuwe seizoen 2016-2017. De brochure is hier te downloaden, maar is ook verkrijgbaar bij boekhandel Bechtle, Museum MORE en de Gorsselse bibliotheek.

  • www.gorsselsekunstkring.nl


Gorssel, 2 augustus 2016

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends