Laatste nieuws

Minder vuurwerkschade tijdens jaarwisseling

    VuurwerkschadeKL 1Schade ten gevolge van een 'vuurwerkbom' aan een verkeersbord bij de Vullerschool.  Foto: Janny Schiphorst

Vuurwerkvandalen hebben tijdens de jaarwisseling in de gemeente Lochem voor € 18.000 schade aangericht met vuurwerk. Het gaat hierbij alleen om schade aan voorzieningen die worden betaald met gemeenschapsgeld. Het schadebedrag is inclusief de kosten voor herstelwerkzaamheden.

Dit jaar werden verkeersborden, ruiten van bushokjes, afvalbakken, rioolputten en twee ruiten van het oude gemeentehuis in Lochem vernield. De schade zal waar mogelijk op de daders worden verhaald. Vorig jaar was de schade ruim € 35.000.

Kerstbomen en ‘friet voor vuurwerk’
Op 7 januari konden alle inwoners uit de gemeente voor vijftig cent hun kerstboom inleveren. Hiervan is goed gebruik gemaakt. Ook de jaarlijkse opruimactie van vuurwerkafval ‘Friet voor vuurwerk’ is geslaagd. De gemeente is blij met dit resultaat en zal de acties volgend jaar herhalen. 
In totaal werden bij verschillende inzamelplaatsen in de gemeente 1.665 kerstbomen ingeleverd, iets minder dan vorig jaar. De ingezamelde kerstbomen worden versnipperd en gebruikt als biobrandstof voor het opwekken van groene stroom. Kinderen en volwassenen uit de gemeente leverden op 2 januari in totaal 665 vuilniszakken vuurwerk in. In ruil daarvoor kregen zij een waardebon voor een zak friet. Dankzij de actie ‘Friet voor vuurwerk’ was er al direct na de jaarwisseling minder afval in de straten en op de trottoirs.


Gorssel, 9 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends