Laatste nieuws

Mindfulnesstraining in ‘Corpus State’

Enkele weken geleden begon Yvonne Nijdam in ‘Corpus State’ in Gorssel met een mindfulness training. In acht trainingen van tweeënhalf uur leert reikt ze een aantal technieken aan die de cursist helpen om op een andere, vriendelijke manier met probleemsituaties om te gaan. Op dinsdag 8 maart begint een nieuwe cyclus van acht weken waarin uitgebreid kennis wordt gemaakt met deze vorm van aandachtstraining.

Mindfulness
Mindfulness
Yvonne: “Mindfulness is een methode om te leren hoe je los kan komen van automatische gedachten, gevoelens en emoties. Daarbij gaat het niet zozeer om positief denken, maar veel meer om inzicht te krijgen in onze vastgeroeste, automatische denkpatronen over onszelf en de wereld om ons heen. Je maakt tijdens de training kennis met een aantal meditatie technieken. Je leert je aandacht te richten op een bepaald focuspunt. Hierdoor vermindert de aandacht voor onder andere piekergedachten of andere storende factoren. Je leert om je gedachten los te laten, beter in je lichaam te komen zitten en daardoor meer rust te ervaren. Het leren loslaten van gedachten en gevoelens geeft afstand, waardoor je er veel minder aan overgeleverd bent”.

Informatie
De cursus begint op dinsdag 8 maart 2016 en is bedoeld voor maximaal acht personen. De cursus duurt acht opeenvolgende weken en vindt plaats bij ‘Corpus State', Nijverheidstraat 8 Gorssel.
De lestijden zijn van 13.30 tot 15.30 uur en de kosten bedragen € 300. Daarbij zijn inbegrepen ingesproken meditaties en een boekwerk met uitleg en informatie na elke les. Er is altijd een mogelijkheid tot het volgen van een individuele training.
Intake of informatie bij Yvonne Nijdam, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-40001452.


Gorssel, 28 januari 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends