Laatste nieuws

Mindfulnesstraining in Gorssel

Bij voldoende belangstelling start Yvonne Nijdam op dinsdagmiddag 5 januari 2016 in Gorssel een mindfulness training. In acht trainingen van tweeënhalf uur leert reikt ze een aantal technieken aan die de cursist helpen om op een andere, vriendelijke manier met probleemsituaties om te gaan.

Mindfulness
Mindfulness
Yvonne Nijdam: “Mindfulness is een methode om meer in het huidige moment te leven. Het gaat niet over positief denken, maar veel meer om het accepteren van alles wat er in ons leven gebeurt. Het gevecht tegen zaken die ons dwarszitten vereist enorm veel energie. En het lost vaak niets op. Het gaat niet om je ‘goed voelen’… maar om ‘goed voelen’: het gevecht staken tegen negatieve gedachten en gevoelens. Je gedachten niet zo serieus nemen, alles mag er zijn.” “Mindfulness”, zegt Yvonne, “is een onderdeel van het leren psychologisch flexibel te leven, zonder dat het therapie is of onderdeel van therapie wordt”.

Over de trainer
Yvonne Nijdam is opgeleid als sociaal cultureel werker en geeft al jaren psychosociale ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking. Ze vond het daarnaast tijd worden ‘voor iets nieuws’ en volgde een opleiding tot Acceptance and Commitment Therapy(ACT) trainer en daarvan is mindfulness een apart onderdeel. Dat bleef haar bezighouden en daarom volgt ze momenteel een intensieve opleiding tot mindfulnesstrainer bij instituut See True. Een onderdeel van het traject is, naast het volgen van individuele meditatietrainingen, lesgeven .
“Hoe meer ik er zelf mee aan het werk ga, hoe meer ik ervan begrijp. En ook het effect dat het op mijn dagelijkse bezigheden heeft, blijft me verbazen. Een betere focus op waar ik mee bezig ben is maar een van de prettige zaken.”
Naast individuele ACT sessies en individuele mindfulnesstrainingen wil Yvonne een achtweekse mindfulnesstraining in Gorssel verzorgen. In acht trainingen van tweeënhalf uur leert reikt ze een aantal technieken aan die de cursist helpen om op een andere, vriendelijke manier met probleemsituaties om te gaan.

Informatie
De cursus begint op dinsdag 5 januari 2016 en is bedoeld voor een groep van vier tot tien personen. De cursus duurt acht opeenvolgende weken en vindt plaats bij ‘Corpus State', Nijverheidstraat 8 Gorssel.
De lestijden zijn van 13.30 tot 16.00 uur en de kosten bedragen € 300. Daarbij zijn inbegrepen ingesproken meditaties en een boekwerk met uitleg en informatie na elke les.
Intake en Informatie: Yvonne Nijdam: email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.: 06-40001452.


Gorssel, 27 november 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends