Laatste nieuws

Mode met een bijzonder Gorssels randje

Boga Fashion in Zutphen presenteert op een bijzondere manier haar collectie. Schilderes Boukelien Schenkels-Brinkman uit Gorssel portretteerde een aantal dames gekleed in de zomercollectie. De schilderijen geven een bijzondere sfeer aan de stijlvolle winkel in de Beukerstraat 27 in Zutphen.

BoukelienBoukelien Schenkels (links) en Engelien Schulting met een van de portretten waarop de zomer­collectie van Boga Fashion te zien is.Mode-adviseuse Engelien Schulting nam de portretten dankbaar in ontvangst. ,,De kunst­werken passen in de stijl van de winkel. Ze zijn ingetogen en stralen sereniteit uit.”
Boukelien: ,,De winkel leent zich qua licht­inval en opzet goed om schilderijen te tonen. Het idee, om kleding uit de winkel te showen, kwam tot stand in weder­zijds overleg. Ik heb veel plezier beleefd aan het componeren van de olieverf­schilderijen en ik hoop dat dit ook zichtbaar is.”

Eind vorig jaar was er nog werk van Boukelien te zien in de ontvangsthal van het gemeentehuis in Lochem.

Boukelien is vooral portret­schilder. In haar atelier aan huis schildert ze de hele dag door, vooral in opdracht. Om zichzelf te specialiseren heeft ze de laatste jaren diverse opleidingen gevolgd: van Henk Mulder in Holten tot aan onder andere Svetlana Tartakovska in Haaren en Cornelis Le Mair in Eindhoven. Boukelien: “Ik vind het mooi als ik opdracht­gevers kan raken met een portret. Ik probeer de ziel te laten zien. Als je iemand portretteert moet het niet lijken, maar iemand moet het zijn.”
 

 
Gorssel, 7 mei 2020

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends