Laatste nieuws

Mooie initiatieven krijgen LOF-steun van de gemeente

De gemeente Lochem besteedt € 122.000 aan ideeën van ondernemers die een impuls zijn voor ondernemer­schap, toerisme en aantrekkelijk­heid van de kernen in deze coronatijd. In Gorssel komt geld beschikbaar voor extra sfeer­verlichting gedurende de wintermaanden en consumptiebonnen die klanten van de winkels krijgen en kunnen uitgeven bij de horeca.

LOF – Lochems Ondernemers Fonds
Dinkelberg01 kleinJolinde Dinkelberg, namens de winkels in Gorssel, en Willem Mogezomp, namens de Gorsselse horeca,  presenteren het LOF-plan. Klanten krijgen bij aankoop consumptiebonnen die zij kunnen besteden bij de lokale horeca De gemeente heeft een fonds beschikbaar gesteld voor initiatieven van ondernemers­groepen die een prikkel voor de lokale economie zijn en die tot behoud van ondernemerschap leiden, het LOF – Lochems Ondernemers Fonds. Een steuntje in de rug in deze coronatijd voor de ondernemers dus. Vanaf half april konden groepen van ondernemers drie weken lang voorstellen doen en daarmee kans maken op een vergoeding uit het LOF. Dit leverde 50 initiatieven op voor een totaal van € 493.000. Omdat het fonds € 100.000 groot is moest dus geselecteerd worden. Het college van B&W heeft 18 aanvragen goed­gekeurd, voor een totaal­bedrag van ruim € 122.000, om te voorkomen dat een aantal goede initiatieven moest afvallen.

Gorssel
Twee voorstellen van Gorsselse ondernemers en ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon zijn ook goedgekeurd:

Winterse sfeerverlichting
De Gorsselse ondernemers­vereniging maakt Gorssel nog gezelliger en sfeervoller dit najaar. Samen met de Dorpsraad Gorssel en de Rotary Club Gorssel zorgt ze voor mooie en zuinige (LED) verlichting in 12 bomen in het centrum. Zo maakt ze Gorssel extra aantrekkelijk voor bezoekers in de wintermaanden.

Consumptiebonnen
Klanten krijgen consumptiebonnen bij hun aankoop bij Gorsselse winkeliers. Deze actie van de Ondernemers­vereniging Gorssel Buiten­gewoon stimuleert consumenten lokaal te kopen. Tegelijk is het een dankjewel aan de consument, voor de komst en aankoop. De consumptie­bonnen zijn te besteden bij de Gorsselse horeca. Deelnemers aan deze actie zijn leden van ondernemers­vereniging.

Een volledig overzicht van alle goedgekeurde LOF-initiatieven staat op de website van de gemeente (directe link)

 
Gorssel, 12 mei 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends