Laatste nieuws

Museum MORE: de mens in de metropool

Vanaf 13 november 2022 is in Museum MORE de tentoon­stelling ‘Streetview' te zien: een selectie van tien­tallen foto’s van fotograaf Bas Lose­koot. Centraal staat ‘de mens in de metro­pool’.

De mens in de metropool
Bas Losekoot London Bas Losekoot kleinBas Losekoot, London, ©Bas Losekoot‘Streetview’ laat de visie van fotograaf Bas Lose­koot zien op het leven in dicht­bevolkte steden, die steeds verder uit­dijen. Losekoot licht het individu uit de menigte en biedt een bijzondere kijk op de onder­linge verhoudingen van de mens in de metro­pool. De foto’s roepen de vraag op hoe de mens zijn weg vindt, omgeven door overweldi­gende architectuur en immense drukte; is hij ont­heemd of juist op zijn plek in moderne mega­cities?

Eerste solo-expositie
Bas Losekoot Mexico City 90x55cm Bas Losekoot kleinBas Losekoot, Mexico City, ©Bas LosekootArtistiek directeur Maite van Dijk: "'Het is de eerste museale solo-expositie van Bas Lose­koot, en voor ons museum de eerste mono­grafische tentoon­stelling over een heden­daagse fotograaf. In onze collectie zit werk van Neder­landse top­fotografen zoals Rineke Dijkstra, Erwin Olaf en Ruud van Empel, maar die toonden we tot nu toe vooral samen met andere kunst”. Met 'Street­view' richt het museum de blik op een bijzonder foto­project dat uitgroeide tot een tijds­document van een mondiale stedelijke ervaring. Bas Lose­koot maakt de openbare ruimte tot één grote studio: de stad als decor, de straat als podium, de stads­mensen als acteurs. Maite van Dijk: Bas Losekoot New York City Bas Losekoot kleinBas Losekoot, New York City, ©Bas Losekoot“Op haast intieme wijze probeert hij in zijn foto's mini­drama's te onthullen, die normaal aan het blote oog voorbij zouden gaan. Het resultaat zijn spannende en emotioneel geladen beelden met een schilder­achtige kwaliteit".

Bezoek
‘Streetview’ is te zien in Museum MORE in Gorssel van 13 november 2022 tot en met 5 februari 2023. Ook is in MORE nog tot en met 5 maart 2023 de expositie 'Realisme van 1900 tot nu’ te bezoeken.


Redactie Gorssel.nl
3 november 2022

 

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends