Laatste nieuws

Museum MORE doet mee met landelijke ‘Museum Gym’

Woensdag 19 januari openen veel musea hun deuren voor een mentale booster. Met de actie ‘Museum Gym’ van de Museumvereniging geven ze op ludieke wijze ruimte geven aan (mentale) fitheid. Museum MORE doet ook mee. Bekende musea die meedoen zijn ondere andere het Van Gogh Museum, het Chabot Museum Rotterdam, het Groninger Museum en Slot Loevestein.

MOREathon
Pyke Koch Voetballers V 1959 collectie Museum MORE Pictoright kleinPyke Koch - Voetballers V - 1959 - collectie Museum MOREOp woensdagmiddag 19 januari van 12.00 tot 16.00 uur opent Museum MORE in Gorssel zijn deuren voor de MOREathon. Een ludieke marathon langs prachtige kunst. Bezoekers zijn van harte welkom om van start tot finish aan hun mentale fitness te werken in ons museum. Toegang is die middag gratis.
Artistiek directeur Maite van Dijk: "Met een knipoog naar sport­beoefening, willen we laten zien dat musea en kunstbeleving net zo essentieel zijn voor het bevorderen van algeheel welzijn en volks­gezondheid als fysieke sport. Cultuur zorgt voor de broodnodige ontspanning, troost, inspiratie en maatschappelijke verbondenheid in een schijnbaar uitzicht­loze periode voor veel mensen. Er zijn ongeveer 1,3 miljoen Museumkaarthouders in ons land en nog veel meer cultuur­liefhebbers, kunst­studenten en kunstenaars. Ook voor kunsteducatie, scholen en opleidingen in de cultuursector is het cruciaal dat musea weer toegankelijk zijn. Bovendien hebben we al bijna twee jaar lang bewezen dat musea een van de veiligste bezoek­locaties zijn tijdens deze pandemie. Er zijn nooit besmettings­haarden geweest in musea, juist vanwege al onze voorzorgs­maatregelen. Vandaar dat we het Kabinet en Kamerleden met klem willen oproepen musea te openen".

Programma
Hermanus Berserik Berneau bij Visé 1981 Collectie Museum MORE kleinHermanus Berserik - Berneau bij Visé - 1981 - Collectie Museum MOREOp deze wijze doet Museum MORE in Gorssel mee aan de landelijke actie Museum Gym van de Museum­vereniging. Kasteel Ruurlo blijft die middag gesloten. Mocht de veiligheidsregio of gemeente de huidige voor­schriften ter plekke handhaven, tijdens de actie, dan zal het museum de aanwijzingen van handhaver(s) opvolgen.
Toegang is gratis en alléén mogelijk met QR-code, mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand van andere bezoekers.
Vanaf 12.00 uur is het museum open en kun je aansluiten bij de MOREathon. Museum­medewerkers en kunstenaar Arjan van Helmond moedigen bezoekers aan, gaan in gesprek, helpen op het parcours en houden inspirerende flits­colleges bij stempel­posten. Alle deelnemers mogen hun eigen tempo aanhouden. Sportieve kleding aanbevolen. Training vooraf is niet nodig. Diskwalificatie uitgesloten. Voor 16.00 moet je de finish bereikt hebben.
  

Gorssel, 18 januari 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends