Laatste nieuws

Naoberschap bij ‘Gorssel Bloeit’

Het team van ‘Gorssel Bloeit’ heeft acht nieuwe bloem­bakken geplaatst bij de weg­versmallingen aan het begin en aan het eind van de Hoofd­straat in Gorssel. Omwonenden en bedrijven helpen mee: een mooie uiting van naober­schap.

Bebouwde kom
Bakken 4 kleinMet de plaatsing van de bakken bij de weg­versmallingen wil de werkgroep iedereen welkom heten in Gorssel. Tegelijkertijd wordt zo het signaal afgeven dat men de bebouwde kom in­rijdt en de snel­heid moet beperken. Dit voor­jaar waren er ook al bakken geplaatst in het centrum van Gorssel. Deze bakken worden binnen­kort weer opgeknapt, zodat ze netjes de winter in gaan. En dan staan er nog twee grote bakken in de op­slag die dit na­jaar ook een plek krijgen. Daarmee staan er dan in totaal zeventien bakken verspreid in het dorps­hart. 

Waardering
Bakken 1 kleinOok deze keer bleek weer dat er veel waardering is voor het plaatsen van de plantenbakken. Omwonenden kwamen tijdens het werk kijken hoe het eruit kwam te zien en zorg­den spontaan voor koffie en gieters water. Bakken 2 kleinEn niet alleen om­wonenden reageerden enthousiast, ook voorbij­gangers staken de duim op of spraken bemoedigende woorden vanuit het omlaag gedraaide auto­raam. 
Initiatiefnemer Eric Suyten: “Zulke reacties maken het voor de vrij­willigers nou zo leuk: het motiveert enorm om verder te gaan met het verfraaien van Gorssel”.

Naoberschap
Het naober­schap lijkt ook in Gorssel goed te werken. Diverse plaatselijke onder­nemers maken het plaatsen van de bakken mede mogelijk. Zo maakt De Poorte Joppe een plek vrij voor op­slag van materiaal en grond en zorgen Wel­koop Gorssel en Tuin­centrum de Blaakhof in Eefde samen voor de in­vulling van de bakken: ze geven advies en rekenen lagere tarieven bij de aan­koop van materiaal. De Dorps­raad staat garant voor de financiële onder­steuning, onder meer door een bijdrage van het Oranje­fonds. 
Bakken 3 kleinDaarmee is Gorssel Bloeit echt een initiatief van en voor de inwoners van Gorssel. 

Oproep
Eric Suyten: “Gorssel Bloeit wil graag een op­roep doen aan onder­nemers of bewoners die op dit moment bakken in de openbare ruimte hebben staan en deze willen ver­nieuwen. Wij denken graag mee. We hopen de uit­straling van het centrum te verbeteren en meer uniformiteit te brengen in de geplaatste bakken. Samen maken we ons dorp nog aantrekke­lijker!” 
“En”, zegt Suyten verder: “voor 2023 hebben we nog grootse plannen, dus extra vrij­willigers zijn altijd welkom. Het hoeft beslist niet veel tijd te kosten en ook incidentele bij­dragen worden op prijs gesteld. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.”.


Gorssel, 16 oktober 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends