Laatste nieuws

Nationale Voorleesdagen: We hebben er een geitje bij!

VoorleesdagDe Bibliotheek viert de geboorte van een geitje tijdens De Nationale Voorleesdagen 2016, van 27 januari t/m 6 februari 2016. Ook de bieb in Gorssel doet mee met een voorleesmiddag op 27 januari. Dan lezen Monique en Maja een verhaaltje voor over een babygeitje dat is geboren op de kinderboerderij. Het verhaal wordt nagespeeld en natuurlijk wordt het swingende geitenliedje gezongen.

Voorlezen is belangrijk
Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week en de bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een passend boek.
Op de website van de Nationale Voorleesdagen is een prentenboek TopTien te vinden.

Prentenboek van het Jaar
Prentenboek van het Jaar 2016 is ‘We hebben er een geitje bij’. Het boek is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. ‘Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.’ Monique en Maja lezen hieruit voor.
Het voorleesfeestje is gratis toegankelijk; peuters, kleuters en hun (groot)ouders zijn van harte welkom op woensdag 27 januari 15.30-16.15 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 45 in Gorssel.


Gorssel, 20 januari 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends