Laatste nieuws

Natuur 'snoev’n' op de Gorsselse Heide

Op zondag 4 september 2022 genoten 21 ouderen van een feeste­lijke middag op de Gorsselse Heide. Bewoners van de Pol­beek (Zutphen), de Borkel (Gorssel) en ouderen van de Senioren­soos uit Gorssel gingen ‘natuur snoev’n’ op de hei.

Fête de la Nature’
HeideOuderen2022 2 kleinIn het eerste weekend van september 2022 werd op vele plekken in Nederland het natuur­festival ‘Fête de la Nature’ georganiseerd. Dit jaar werd het feest van de natuur ook op de Gorsselse Heide gevierd, op initiatief van IVN Zutphen en Marke Gorsselse Heide. Zij zorgden op zondag 4 september voor een feestje voor mensen die van de natuur houden, maar niet meer zelf­standig naar de Gorsselse Heide kunnen komen. 

Zintuigen
HeideOuderen2022 1 kleinEen groep van 21 ouderen maakte samen met begeleiders en familie­leden een korte rit in bus of auto over de hei. Aangekomen bij het akkertje op de heide werd onder een oude beuken­haag de schaduw opgezocht. Voor iedereen was er een drankje met cake en feeste­lijke muziek. Vervolgens werden de zintuigen ‘voelen’, ‘zien’, ruiken’ en ‘proeven’ volop geprikkeld. Want hoe voelt een rogge­aar, hoe ziet een beuken­gal eruit, hoe ruikt gagel en hoe smaakt gagel­bier?
‘Het was gezellig, zo samen’, ‘we hebben hier heerlijk onder de bomen gezeten’ en ‘ook nog wat geleerd’, waren de reacties van enkele bezoekers aan het eind van deze feeste­lijke middag.


Gorssel, 8 september 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends