Laatste nieuws

Natuurwerkgroep Gorssel

  
    Natuurwerkgroep325
     De Natuurwerkgroep aan het werk op de Gorsselse
     Heide. Klik op de foto voor een hele serie.

Achteruitgang Gorsselse Heide
De achteruitgang van natuurgebied de Gorsselse Heide was de aanleiding voor de oprichting van de natuurwerkgroep. In 2003 sloegen de toenmalige gemeente Gorssel en Landschapsbeheer Gelderland de handen ineen en organiseerden een werkdag op de heide voor geïnteresseerden. De dag was zeer geslaagd en resulteerde in de oprichting van de Natuurwerkgroep Gorssel.

Vaste werkplek
De Gorsselse Heide is een vaste werkplek; af en toe werkt de groep op een terrein van Natuurmonumenten. Op de heide worden overtollige boompjes en struiken verwijderd. Vooral de grove den rukt flink op. Wanneer er geen onderhoud plaatsvindt, dan verandert de hei op den duur in een bos. Met het werk van de groep kan de heide een mooi ‘open’ gebied blijven.
Sinds 2010 komen jaarlijks zo’n twaalf klassen van het Isendoorn College uit Zutphen de werkgroep een ochtendje helpen. Op deze ochtenden begeleiden vrijwilligers van de werkgroep de leerlingen.
Op de zaterdagochtenden helpt ook meestal een aantal leerlingen mee in het kader van hun maatschappelijke stage. Zo wordt door jong én oud veel werk verzet.

Vrijwilligers welkom
Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom. Vele handen maken immers licht werk. Ervaren ‘groene vingers’ zijn niet vereist. Duidelijk wordt uitgelegd waar er gewerkt wordt en wat er die dag moet gebeuren. In de loop van de ochtend wordt gezamenlijk (door ieder zelf meegenomen) koffie gedronken; gereedschap en handschoenen zijn aanwezig. De sfeer is gemoedelijk en iedereen is met enthousiasme aan het werk.

Voor meer informatie: Ben Rutenfrans, tel. 0575-494110, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 17 januari 2013

 Natuurwerkgroep2

Natuurwerkgroep 3Natuurwerkgroep 4

Natuurwerkgroep5 Natuurwerkgroep6a

Natuurwerkgroep7Natuurwerkgroep8

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends