Laatste nieuws

Neem een kijkje in de keuken bij de Harmonie!

In de keuken van muziekvereniging de Harmonie Gorssel-Eefde zwaait chef-kok Jacob Jansen de scepter. Hij heeft daar de beschikking over talloze ingrediënten om muzikaal mee te kokkerellen. Allereerst natuurlijk de basis: flink wat slagwerk en een portie bassen. Een belangrijk uitgangspunt als je iets moois wilt maken! Dan de smaakmakers: een stuk of wat hoorns en een handjevol baritons voor een volle, romige structuur. Een beetje pit is uiteraard ook niet verkeerd, dus een likje trompetten toevoegen hier en daar. Dan, om het geheel echt af te maken, nog een mooi melodietje op fluit, klarinet of saxofoon en ziedaar: een volwaardig muzikaal gerecht ontstaat.

Wil je proeven? Dat kán!
Op maandag 12 mei om 19.00 uur kun je in het Trefpunt te Gorssel eerst een kijkje komen nemen bij het jeugdorkest. Zij zullen je oren trakteren op leuke muziek en tot slot beland je dan in die grote keuken van het harmonie-orkest. Na een kort 'kooklesje' kun je zelf proberen of je geluid krijgt uit een hoorn, klarinet of één van de andere instrumenten. Of je mag even lekker uit je dak gaan op een trommel.

Van klassiek tot pop, voor jong en oud
Harmonie-2Muzikanten van 7 tot 77 jaar, je vindt ze bij de christelijke muziekvereniging 'de Harmonie' Gorssel-Eefde. Muziek maken is een hobby waar je nooit te jong of te oud voor bent. Bij de Harmonie staat goede sfeer hoog in ’t vaandel zodat de leden, jong en oud, zich thuis voelen.
Al sinds 1908 vervult de Harmonie een belangrijke rol de kernen van de voormalige gemeente Gorssel. Er worden regelmatig openluchtconcerten gegeven, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag, of met ‘Hits voor kids’ en bij het afsluitingsconcert voor zorgcentrum de Borkel. Maar ook binnen is het orkest regelmatig te beluisteren, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse uitvoering en het passie- en adventsconcert. Van klassiek tot pop, alles komt op de lessenaar.
De Harmonie heeft een blokfluitgroep (vanaf groep 4 basisschool), de miniharmonie, jeugdorkest en het harmonie-orkest.

Informatie
Iedereen kan binnen lopen tijdens de repetitie op 12 mei. Desgewenst kan vooraf contact worden opgenomen met Anke Klein Hulse (tel. 0575-495351) of Mirjam Aalderink (0575-548090). 
Of kijk op www.deharmoniegorsseleefde.nl


Gorssel, 5 mei 2014 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends