Laatste nieuws

Nieuw afhaalpunt De Veldhof feestelijk ingewijd

Sinds september 2016 is ‘Eerlijk! genieten’ aan de Hoofdstraat in Gorssel het afhaalpunt van groentepaketten van Permacultuur tuinderij de Veldhof. Voorheen was dat ondergebracht bij Wezenberg groente, fruit en traiteur, eveneens aan de Hoofdstraat.

Eerlijk, natuurlijk en robuust
PermaKast2
Op 14 december 2016 werd buiten voor ‘Eerlijk Genieten’ een nieuwe groentekast ‘ingewijd’ door twee enthousiaste deelnemers van de tuinderij. De kast zal nog verder aangekleed worden met een bord met informatie over de tuinderij en over de groentepakketten.
De groentekast is gemaakt van ‘eerlijk, natuurlijk en robuust’ hout, kwaliteiten die niet alleen van toepassing zijn op tuinderij De Veldhof maar ook op ‘Eerlijk! genieten’ en de mooie samenwerking tussen de tuinderij en de ‘wereldse kadowinkel’. Op dit moment halen zo'n twintig deelnemers wekelijks hun groentepakket uit de kast.

Goed jaar
De Veldhof heeft een goed eerste jaar gehad met relatief weinig oogstverlies. De groenten groeien goed op de 'arme zandgrond' Omwonende tuinders en boeren die bij aanvang sceptisch waren, complimenteren De Veldhof inmiddels met de goede opbrengst.

Nieuwe plannen
PermaKast3Het afgelopen jaar zaten er 43 verschillende soorten groenten in de pakketten, van aardappels tot wortels. De zaai-oogstkalender voor 2017 laat nieuw aanbod zien, zoals schorseneren en groene asperges. De Veldhof heeft momenteel ruim 90 abonnees, en wil graag doorgroeien naar honderd wekelijkse afnemers. Het honderdste pakket wordt extra wordt beloond met een etentje voor twee personen bij Restaurant EriC in Gorssel.

Permacultuur tuinderij De Veldhof
hoek Veldhofstraat/Marsweg, Joppe
Website


Gorssel, 20 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends