Laatste nieuws

Nieuw avonturenboek van Poepert de aap

Er is een nieuw avonturenboek van Poepert de aap. Precies twee jaar na de publicatie van ‘Poepert de aap en de duizendballonnen­ballon’ publiceerde auteur Hans Riesewijk uit Joppe een opvolger: ’Poepert de aap en de gouden kraaktand’. Het nieuwe boek is weer voorzien van prachtige kleurige illus­traties van Marion Vrijburg. De avonturen van Poepert de aap zijn bedoeld om aan kinder­oortjes voor te lezen of om gelezen te worden door oogjes van kinderen die zelf al kunnen lezen. 

Het boek
AapPoepert 1 kleinBoekomslag van Poepert de aap en de gouden kraaktand’Poepert de aap en de gouden kraaktand’ is spannend en leerzaam tegelijk. Op speelse wijze worden de kinder­kopjes geconfronteerd met wat er allemaal uit de grote ruimte boven ons komt, een beetje natuur­kunde dus waar ze hun ouders zeker over gaan uitvragen: ‘Hè, komt goud uit de ruimte? Ik dacht dat goud in een mijn werd gevonden.’ 
In een chocopastafabriek worden de noten gekraakt door een aap met een gouden kraak­tand. Als die noten­kraker per ongeluk een steen voor een noot aanziet breekt zijn kraak­tand en ligt de chocopasta­fabriek stil. 
Poepert, de zoon van de notenkraker, hoort dat ergens op aarde een gouden ruimte­kei is ingeslagen waar genoeg goud in zit om er een nieuwe kraaktand van te maken. Met hulp van een sterren­professor gaat hij op zoek. Een spannende zoek­tocht is begonnen.

De auteur
Hans Riesewijk woont in Joppe en is opgeleid als leraar wis- en natuurkunde en was werk­zaam als ondernemer in de informatie­technologie. Na zijn pensioen begon hij met het schrijven van song­teksten en korte verhalen, en nu dus ook kinder­boeken.

Informatie
Titel: ’Poepert de aap en de gouden kraaktand’
Auteur: Hans Riesewijk
Illustraties: Marion Vrijburg
Uitgever: Uitgeverij Schallinck
Omvang: 44 p.
ISBN 978-94-6323-741-3
Prijs: € 15
Het boek is te koop bij de boekhandels Bechtle in Gorssel en Praamstra in Deventer. 


Gorssel, 20 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends